Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Bank of America



Bank of America: Η διάλυση της ευρωζώνης θα έπληττε τη Γερμανία

Eάν διαλυόταν η Ευρωζώνη, το νέο μάρκο θα ανατιμόταν κατά 15% και αυτό θα είχε συνέπειες στις γερμανικές εξαγωγές, αφού τα γερμανικά προϊόντα θα γινόταν κατά πολύ ακριβότερα, σύμφωνα με έκθεση της Bank of America, η οποία δημοσιεύεται στoν γερμανικό Τύπο (εφημερίδα "Die Welt", περιοδικό "Focus").



Bank of America: Πόσο θα υποτιμάτο η δραχμή έναντι του ευρώ αν γυρίζαμε σε εθνικά νομίσματα

Αν διαλυόταν σήμερα η Ευρωζώνη και υπήρχε επιστροφή στα εθνικά νομίσματα, η δραχμή θα υποτιμάτο 7,5% έναντι του ευρώ, σύμφωνα με μελέτη της Bank of America, στην οποία αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.



Η Bank of America προειδοποιεί: Ελλάδα και Βενεζουέλα έτοιμες για χρεοκοπία

Κώδωνα κινδύνου κρούει η Bank of America η οποία σε έκθεσή της καταγράφει τις χώρες που είναι πιθανότερο να χρεοκοπήσουν με βάση τα CDS. Η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά τη Βενεζουέλα. 

Τα CDS της Βενεζουέλας βρίσκονται λίγο κάτω από τις 6.000 μονάδες βάσης, ενώ της Ελλάδας βρίσκονται στις 1.800 μονάδες βάσης.



Bank of America: Αυτές είναι οι χώρες με τον υψηλότερο κίνδυνο κατάρρευσης εξαιτίας του χρέους

Τον παγκόσμιο Ατλα δημόσιου χρέους δημοσιοποίησε η Bank of America, όπου διακρίνονται με διαύγεια οι χώρες που διατρέχουν τα υψηλότερα ρίσκα από οικονομικής πλευράς.