Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

bafta



H συγκινητική εμφάνιση του Μάικλ Τζ. Φοξ στη σκηνή στα βραβεία Bafta – Η μάχη με το Πάρκινσον και η αποθέωση

Την αποθέωση γνώρισε από το κοινό ο Μάικλ Τζ. Φοξ (Michael J. Fox) κατά τη διάρκεια εμφάνισης-έκπληξης, που πραγματοποίησε στη σκηνή των κινηματογραφικών βραβείων BAFTA, παρά τη μάχη που δίνει με τη νόσο του Πάρκινσον.



Poor Things: «Σαρώνει» στα BAFTA – Υποψήφια για 11 βραβεία η ταινία του Λάνθιμου

Σαρώνει το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου στα βραβεία BAFTA του 2024, με 11 υποψηφιότητες.

Πρώτο με 13 υποψηφιότητες είναι το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν και ακολουθεί η τελευταία ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη.

Το Poor Things είναι, μεταξύ άλλων, υποψήφιο για βραβείο καλύτερης ταινίας, καλύτερης ηθοποιού για την Έμμα Στόουν και διασκευασμένου σεναρίου.



BAFTA 2017: Στο «La La Land» το βραβείο καλύτερης ταινίας

Το «La La Land», ο τρυφερός ύμνος του Ντάμιεν Σαζέλ στο κλασικό Χόλυγουντ των μιούζικαλ, αναδείχθηκε το βράδυ της Κυριακής, στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, καλύτερη ταινία της χρονιάς στα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τα γνωστά σε όλους BAFTA (British Academy Film Awards), με οικοδεσπότη τον 59χρονο Βρετανό ηθοποιό, συντάκτη, κωμικό, συγγραφέα, τηλεπαρουσιαστή και



Έντεκα υποψηφιότητες στα Bafta για το «La La Land»

Μετά τον θρίαμβό της στις Χρυσές Σφαίρες, η ταινία του Ντάμιεν Σαζέλ, «La La Land», συγκέντρωσε έντεκα υποψηφιότητες στα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (τα γνωστά BAFTA).

Μεταξύ άλλων, η ταινία διεκδικεί βραβείο καλύτερης ταινίας, μουσικής, σεναρίου, φωτογραφίας, ήχου, σχεδιασμού παραγωγής και σχεδιασμού κοστουμιών.



BAFTA 2016: Η ταινία «The Revenant» πρώτευσε στα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας

Η ταινία «The Revenant» του Αλεχάντρο Ινιαρίτου, με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, αναδείχτηκε καλύτερη ταινία της χρονιάς στα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τα γνωστά σε όλους BAFTA (British Academy Film Awards).