Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

αυτοαπασχολουμενοι



ΟΑΕΔ: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας

Ξεκινά την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, στις 11:00, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή ενδιαφερομένων στο «πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας».



Επίδομα ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους: Δικαιούχοι, προϋποθέσεις, δικαιολογητικά

Την υπουργική απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής, το ύψος και τη διάρκεια χορήγησης του βοηθήματος ανεργίας, σε αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενους (π.χ. δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς), υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου και οι υφυπουργοί Τάσος Πετρόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος.



Νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ

Προγράμματα που θα βοηθήσουν αυτοαπασχολούμενους και νέους, ανακοίνωσε από τον Βόλο, κατά την επίσκεψή της στα γραφεία του ΟΑΕΔ, η διοικητής του οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη. 

Η ανακοίνωση από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας είχε συμβολικό χαρακτήρα καθώς ο νομός έχει χτυπηθεί από την ανεργία με το ποσοστό των ανέργων το 2017 ν' αγγίζει το 25.9% .



Είδος υπό εξαφάνιση οι αυτοαπασχολούμενοι

Περισσότεροι από ένας στους τρεις αυτοαπασχολούμενους αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μπλοκάκια τους εξαιτίας των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, σε συνδυασμό με τις αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης, προκειμένου να αποφύγουν τη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους.



Νέα παράταση για τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων. Τι θα γίνει με τις 120 δόσεις

Τη μετάθεση της προθεσμίας καταβολής των εισφορών του 2016 για τον Ιανουάριο του 2018 με απόφαση που θα εκδοθεί προσεχώς, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον Real FM.

Υπενθυμίζεται ότι η ισχύουσα προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και αφορά εισφορές γιατρών, μηχανικών, αγροτών και δικηγόρων.



Έρχονται μέτρα ανακούφισης επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων

Ante portas, είναι τα μέτρα ανακούφισης των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, με την ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και την παροχή κινήτρων -μείωση των εισφορών- για την επιβράβευση των συνεπών εργοδοτών.