Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

αξια



Κρυπτονόμισμα: Αυξάνονται τα σενάρια πέρι φούσκας

Έντονη ανησυχία παρουσιάζουν οι διακυμάνσεις του bitcoin και μάλιστα οι ειδικοί κάνουν λόγο για «φούσκα».



Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια του Ιούδα

Σύμφωνα με κείμενα διάφορων προφητών, ερευνητές εκτιμούν πως τα αργύρια ήταν τυριανά σεκέλ, νόμισμα της Τύρου, αρχαίας πόλης του Λιβάνου ενώ στην εποχή της Καινής Διαθήκης, ένα σέκελ άξιζε περίπου τέσσερις δραχμές. Κάθε νόμισμα είχε βάρος λιγότερο από μισή ουγκιά ασήμι, περίπου 16 γραμμάρια το καθένα.



Η αξία της νηστείας για τους Χριστιανούς

Αναφορικά με την Χριστιανική θρησκεία, στην διδασκαλία του Ιησού αναφορές στη νηστεία γίνονται στις ακόλουθες ευαγγελικές περικοπές: Στο κατά Ματθαίον Κεφ. 6, 9, στο κατά Μάρκον Κεφ. 2 και στο κατά Λουκά Κεφ.5 Ευαγγέλιο.



«Στο Σφυρί» και κάτω από την εμπορική αξία τα ακίνητα

Σε χαμηλές τιμές, πιο κάτω ακόμα και από την τρέχουσα αγοραία αξία, θα εκποιούνται στο εξής τα ακίνητα οφειλετών του δημοσίου, εφόσον γίνουν δύο πλειστηριασμοί και δεν βρεθεί αγοραστής. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος η οποία ενημερώνει τις εφορίες της χώρας, για τις αλλαγές στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που συμφώνησε η κυβέρνηση και ψήφισε τον Ιανουάριο η Βουλή. 



Πλειστηριασμοί ακινήτων: Με βάση τις εμπορικές και όχι στις αντικειμενικές αξίες

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων θα γίνονται με βάση τις εμπορικές τιμές των ακινήτων και όχι τις αντικειμενικές αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας εγγράφως σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ν. Κακλαμάνης.

Στην απάντηση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:



Καρπούζι: Ποια η θρεπτική του αξία και πώς θα επιλέξετε το καλύτερο

Το καρπούζι είναι «σήμα» κατατεθέν του καλοκαιριού και αγαπημένη τροφή τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων.