Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

αβανα



Κούβα: Εντοπίστηκε ένα από τα μαύρα κουτιά του Μπόινγκ που συνετρίβη

Το κουβανικό υπουργείο Μεταφορών, ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκε ένα από τα μαύρα κουτιά του Boeing 737-200 που συνετρίβη την Παρασκευή λίγο μετά την απογείωσή του από την Αβάνα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 107 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τρεις.



Βρέθηκαν 3 επιζώντες στα συντρίμμια του αεροσκάφους στην Αβάνα

Από τη συντριβή που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, κοντά το διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας, ανασύρθηκαν ζωντανοί τρεις άνθρωποι.

Σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα Granma της Κούβας, οι επιζώντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο και η κατάστασή τους θεωρείται κρίσιμη.



Συντριβή αεροσκάφους στην Κούβα

Ένα αεροσκάφος Boeing 737 συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας, στην Κούβα.

Στο αεροσκάφος της κουβανικής εταιρείας Cubana de aviacion που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Jose Marti της Αβάνας ταξίδευαν 104 επιβάτες, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.



ΗΠΑ: Ανακαλείται το προσωπικό της πρεσβείας στην Αβάνα

Πάνω από το 50% του προσωπικού τους στην Αβάνα αποσύρουν οι ΗΠΑ, κάτι που αναμένεται να δυσχεράνει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις της Αμερικανικής κυβέρνησης με την Κούβα. Η Ουάσινγκτον δικαιολόγησε αυτή της την κίνηση λέγοντας ότι οι διπλωμάτες της έχουν δεχτεί επιθέσεις.



Εφτασε ο Τσίπρας στην Αβάνα για τον Φιντέλ Κάστρο

Στην Αβάνα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις στη μνήμη του ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.

Η κεντρική εκδήλωση, στην οποία θα παραστούν πολιτικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα (τοπική ώρα), στην Πλατεία της Επανάστασης.



Ιδιωτικοποιείται το αεροδρόμιο της Αβάνας

Υπό την πίεση της θεματικής αύξησης του τουρισμού και ενόψει τακτικών αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ Κούβας και ΗΠΑ η κουβανική κυβέρνηση προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του διεθνούς αεροδρομίου της Αβάνας.