Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

ατομική βόμβα



6 Αυγούστου 1945 οι ΗΠΑ ρίχνουν την πρώτη ατομική βόμβα, στη Χιροσίμα (ΦΩΤΟ)

Η 6η Αυγούστου 1945 υπήρξε η αρχή του τελευταίου επεισοδίου στην ιστορία του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά ως όπλο την ατομική βόμβα, που πρώτοι αυτοί είχαν κατασκευάσει τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, και σκόρπισαν τον όλεθρο σε δύο ιαπωνικές πόλεις, τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου).



Ιαπωνία: H ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα

Στις 6 Αυγούστου 1945, στις 8.15, τοπική ώρα, το Ενόλα Γκέι, ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-29, έριξε στη Χιροσίμα την ατομική βόμβα "Λιτλ Μπόι".

 

Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης αποτεφρώθηκε καθώς με την έκρηξη η θερμοκρασία έφτασε τους 4.000 βαθμούς Κελσίου.



Έρευνα αποκαλύπτει το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση ατομικής βόμβας

Την ώρα που τα πολεμικά σενάρια δίνουν και παίρνουν στο φως των πρόσφατων εξελίξεων στη Συρία, είναι μια καλή στιγμή να θυμηθούμε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2016 με σκοπό να ερευνήσει το πώς η συμπεριφορά ενός ανθρώπου μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες επιβίωσής του.



Πούτιν: Η Β. Κορέα διαθέτει ατομική βόμβα από το 2000!

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου «Russian Energy Week 2017» που πραγματοποιείται στην Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε σε αποκαλύψεις που σίγουρα θα συζητηθούν.



Τι θα γινόταν αν έπεφτε ατομική βόμβα στην Αθήνα (βίντεο)

Η καταστροφή της Χιροσίμα εικονικά μεταφέρεται μέσω ενός διαδραστικού χάρτη.

Το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο Public Radio International, βασιζόμενο σε στοιχεία από τον όλεθρο που προκάλεσαν οι ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, ανέπτυξε μία απλή εφαρμογή που μας επιτρέπει να «μεταφέρουμε» εικονικά τις συνέπειες μίας ατομικής βόμβας στην πρωτεύουσα.



Η Χιροσίμα πριν την ατομική βόμβα μέσα από μία εφαρμογή

Ιστορική εφαρμογή ετοιμάζεται να φέρει η Χιροσίμα. Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους νεότερους να γνωρίσουν πώς ήταν η πόλη πριν και μετά την πυρηνική καταστροφή του 1945, όταν οι Αμερικανοί έριξαν πυρηνική βόμβα στα νησιά της Ιαπωνίας Χιροσίμα και Ναγκασάκι.