Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ



Λεπτομερείς διατάξεις ορίζουν την επιστροφή των πιστών

Με ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που δημοσιεύτηκε με ισχύ μέχρι και την 16.5.2020 παρατείνεται, με τις ήδη ισχύουσες προϋποθέσεις, η δυνατότητα τέλεσης λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων κλπ με την παρουσία μόνο θρησκευτικού λειτουργού και του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού και χωρίς την παρουσία άλλων προσώπων, ενώ επιτρέπεται εκ νέου η ατομικ



Από τη Δευτέρα ανοίγουν οι ναοί σε Ελλάδα και Κύπρο

Στους ναούς θα μπορέσουν να βρεθούν για ατομική προσευχή από τη Δευτέρα 4 Μαΐου οι πιστοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.  



Ανοίγουν οι πόρτες των εκκλησιών για ατομική προσευχή- Το σχέδιο επιστροφής στη Θεία Λειτουργία – Αύριο οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού – Πέμπτη η ΔΙΣ

Ανοικτές για ατομική προσευχή θα είναι οι εκκλησίες από την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα αρχίσει η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικό εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα το Πρακτορείο Ορθοδοξία.



ΠΑΣΧΑ 2020: Περιορισμοί και στην ατομική προσευχή- Διευκρινήσεις από κυβέρνηση και εκκλησία

Διευκρινήσεις αναφορικά με την λεγόμενη «ατομική προσευχή» αλλά και το ωράριο λειτουργίας των ναών, που ανεγράφη στην εγκύκλιο, που απεστάλη από την Εκκλησία της Ελλάδος στις κατά τόπους Μητροπόλεις, παρείχαν σήμερα τόσο ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας, Μητρ. Ναυπάκτου, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.