Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ατμοσφαιρική



Η ατμοσφαιρική ρύπανση επιδρά αρνητικά στην ποιότητα του ύπνου

Τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορεί να επιδράσουν αρνητικά στην ποιότητα του ύπνου, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Θωρακικής Εταιρείας στην Ουάσιγκτον.



«Κίτρινος συναγερμός» στο Πεκίνο για ατμοσφαιρική ρύπανση

Σε “κίτρινο συναγερμό” τέθηκε το Πεκίνο μετά της επιδείνωση των συνθηκών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που καταγράφηκε σήμερα από τις αρχές.



Πεκίνο: Παραμένει, αλλά αποκλιμακώνεται η ατμοσφαιρική ρύπανση

Σε «πορτοκαλί συναγερμό» παρέμεινε το Πεκίνο τη Δευτέρα, ωστόσο αρμόδιοι αξιωματούχοι δήλωναν ότι η ποιότητα του αέρα βελτιώνεται συνολικά, σε σύγκριση με το γενικό προφίλ της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά το 2016.



Σε “κόκκινο συναγερμό” 24 πόλεις της Κίνας λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Συνολικός αριθμός 24 πόλεων στην Κίνα, έχει τεθεί σε κατάσταση “κόκκινου συναγερμού” εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, επιδρώντας αρνητικά στα σχέδια των διακοπών αρκετών ανθρώπων για την Πρωτοχρονιά.



Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης

Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με σημαντικά αυξημένο κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με κινεζική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Hypertension. 



Πεκίνο: Τέλος στη χρήση άνθρακα το 2020

Η κυβέρνηση της Κίνας αποφάσισε τη διακοπή της χρήσης άνθρακα στο Πεκίνο και τα περίχωρά του από το 2020, με σκοπό να μειώσει την ποσότητα του νέφους και να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα της πρωτεύουσας.