Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

ασθμα



Αύξηση άσθματος στις περιοχές των πυρκαγιών

Αύξηση του άσθματος και συχνότερες παροξύνσεις σε άτομα με πνευμονολογικά προβλήματα, παρατηρείται σε βάθος χρόνου, ακόμη και μετά από μία πενταετία, σε περιοχές που έχουν εκδηλωθεί μεγάλες πυρκαγιές, σύμφωνα με μελέτες, δηλώνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Kωνσταντίνος Γουργουλιάνης.



Ποιο φρούτο προστατεύει από άσθμα, υπέρταση και εκφύλιση ώχρας κηλίδας

Το κάθε φρούτο έχει να προσφέρει τις δικές του ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά μερικά φρούτα πραγματικά ξεχωρίζουν στο πόσα προσφέρουν στην υγεία μας.

Ειδικά, όταν ένα φρούτο περισυλλέγεται και καταναλώνεται στην εποχή του, αυτά τα πλεονεκτήματα φτάνουν στο μέγιστο της απόδοσής τους.



Προσοχή! Η κατανάλωση αλλαντικών συνδέεται με το άσθμα!

Η τακτική κατανάλωση αλλαντικών, όπως το ζαμπόν και το σαλάμι, θα μπορούσε να επιδεινώσει το άσθμα, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα.



Δυσκολία στην αναπνοή: Είναι άσθμα ή κάτι πιο σοβαρό; Πώς θα τα ξεχωρίσετε

Δυσκολία στην αναπνοή, σφίξιμο στο στήθος και συριγμός είναι μερικά από τα βασικά συμπτώματα του άσθματος, της χρόνιας φλεγμονής των αεραγωγών.



Ποιο το σπιτικό ρόφημα που θεραπεύει άσθμα, πνευμονία, αρθρίτιδες, βήχα, χοληστερόλη

Πολλά φρούτα, λαχανικά και μπαχαρικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων υγείας χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη παρέμβαση.



Έρευνα συνδέει το άσθμα με την αϋπνία

Όσοι δυσκολεύονται να κοιμηθούν τη νύχτα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να νοσήσουν από άσθμα, ενώ όσοι πάσχουν από χρόνια αϋπνία κινδυνεύουν τρεις φορές περισσότερο.

Αυτό υποστηρίζει μια νέα έρευνα επιστημόνων από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας που διερεύνησαν τη σχέση άσθματος και αϋπνίας.