Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αστεροσκοπείο



Αστεροσκοπείο: Καμία υπέρβαση των ορίων για τους ρύπους στο Μάτι

Καμία υπέρβαση των ορίων για τους θεσμοθετημένους πρωτογενείς ρύπους δεν παρατηρείται στο Μάτι Αττικής σύμφωνα με τις μετρήσεις ποιότητας της ατμόσφαιρας από το Αστεροσκοπείο Αθηνών.



Εκκένωση αστεροσκοπείου φουντώνει τα σενάρια για εξωγήινους

Το FBI έσπευσε να εκκενώσει και να αποκλείσει το αστεροσκοπείο Sunspot Solar Observatory στο Νέο Μεξικό, χωρίς να δώσει εξηγήσεις γιατί το κάνει.

Αμέσως, άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο συνωμοσιολογικές θεωρίες ότι κάτι συνέβη ή ανακαλύφθηκε σχετικά με εξωγήινους και το FBI προσπαθεί να το κουκουλώσει.



Λάμψη μετεωροειδούς που προσέκρουσε στη Σελήνη κατέγραψε το Αστεροσκοπείο

Μία φωτεινή λάμψη πρόσκρουσης από μετεωροειδή που έπεσε στην επιφάνεια της Σελήνης κατέγραψε το παρατηρησιακό πρόγραμμα NELIOTA του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.



Έτσι θα εξελιχθεί η φωτιά στην Κινέτα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (video)

Bίντεο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που δείχνει πως θα εξελιχθεί η φωτιά στην Κινέτα.

Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις θα πάρει η φωτιά στην Κινέτα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που εφαρμόζει ένα επιστημονικό μοντέλο πρόγνωσης, χωρίς όμως να λαμβάνει υπόψιν τις προσπάθειες πυρόσβεσης.



Εθνικό Αστεροσκοπείο: Διαψεύδει τα περί μαγνητικής καταιγίδας

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) με ανακοίνωσή του καθησυχάζει σχετικά με ρωσικές προβλέψεις ότι μια ισχυρή μαγνητική καταιγίδα αναμένεται να πλήξει τη Γη στις 23 Ιουλίου.



Έναστρες βραδιές στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Επιστήμη, ιστορία, φιλοσοφία και μουσική συναντιούνται κάθε Παρασκευή στον Λόφο των Νυμφών στο Θησείο, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, όπου το αρχαιότερο ερευνητικό ίδρυµα της χώρας, σε συνεργασία µε τις Πανεπιστηµιακές Εκδόσεις Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, συνδιοργανώνουν τέσσερις θεματικές βραδιές με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες, οι οποίοι συζητούν για τη θέση τ