Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

αστεροειδής



ΝASA: Αστεροειδής σαν…γήπεδο ποδοσφαίρου θα περάσει από τη Γη

Ο αστεροειδής, με το όνομα 2008 OS7, αναμένεται να πλησιάσει έως και 1,7 εκατομμύρια μίλια στον πλανήτη μας σε λίγες ώρες, περίπου επτά φορές πιο μακριά από το φεγγάρι.

Υπολογίζεται ότι έχει διάμετρο έως και 480 μέτρα, η οποία είναι μεγαλύτερη από το στάδιο Tottenham Hotspur (250 μέτρα).



Τεράστιος αστεροειδής στο μέγεθος του «Big Ben» θα πλησιάσει τη Γη το Σάββατο

Ένας τεράστιος αστεροειδής σχεδόν στο μέγεθος του εμβληματικού πύργου του ρολογιού του Λονδίνου Big Ben θα φτάσει σε απόσταση 107.500 μιλίων (173.000 km) από τη Γη το Σάββατο - δύο φορές πιο κοντά από το φεγγάρι, το οποίο περιφέρεται σε μέση απόσταση 238.855 μιλίων (384.400 km).



"Εορταστική επίσκεψη" αστεροειδή - Θα περάσει κοντά από τη γη

Σύμφωνα με στοιχεία της NASA την ημέρα των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα στις 20:20, αστεροειδής μεγαλύτερος από το Άγαλμα της Ελευθερίας θα πετάξει πέρα ​​από τη Γη.



NASA: Νέα αποστολή ετοιμάζεται να προσγειωθεί στον αστεροειδή Bennu

Το διαστημικό σκάφος OSIRIS-REx πραγματοποίησε την τελική δοκιμή για να προσγειωθεί στον αστεροειδή Bennu και να συλλέξει δείγματα, σύμφωνα με τη NASA. 

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου, καθιστώντας την αποστολή την πρώτη της NASA που συλλέγει δείγμα από έναν αστεροειδή και το επιστρέφει στη Γη.  



Διάστημα: Βρέθηκε τεράστια μυστηριώδης μεταλλική μάζα κάτω από τη Σελήνη!

Κάτι πολύ παράξενο και πολύ πυκνό κρύβεται στα έγκατα της Σελήνης. Μια μυστηριώδης –πιθανότατα μεταλλική– ανώμαλη μάζα τεραστίων διαστάσεων εντοπίστηκε κάτω από την επιφάνεια της «σκοτεινής» (μόνιμα αόρατης από τη Γη) πλευράς της. Βρίσκεται κάτω από τον μεγαλύτερο κρατήρα πρόσκρουσης του ηλιακού μας συστήματος, τη σεληνιακή λεκάνη Νοτίου Πόλου - Άιτκεν, διαμέτρου περίπου 2.000 χιλιομέτρων.



Έλληνες επιστήμονες σχεδιάζουν την πλανητική άμυνα της Γης - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Κάποτε ήταν μόνο σενάριο επιστημονική φαντασίας, όμως σήμερα ετοιμάζεται από διεθνή διαστημική αποστολή, στην οποία μάλιστα υπάρχει και ελληνική συμμετοχή. Ο λόγος για την πλανητική άμυνα της Γης, το πρώτο πείραμα για την οποία θα γίνει το 2022, τη χρονιά που ένας αστεροειδής θα περάσει αρκετά κοντά από τον πλανήτη μας, αλλά σε ασφαλή απόσταση.