Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ασφαλιστικες



ΟΟΣΑ: Μείωση εισφορών σε χαμηλόμισθους

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους χαμηλόμισθους εργαζομένους στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της αδήλωτης εργασίας προτείνει ο ΟΟΣΑ στην ενδιάμεση έκθεσή του για την ανάπτυξη.



ΗΠΑ: Διακόπτονται οι πληρωμές στις ασφαλιστικές που συμμετέχουν στο Obamacare

Τη διακοπή των πληρωμών προς τις ασφαλιστικές εταιρείες που συμμετέχουν στο Obamacare, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης (σ.σ. ξημερώματα Παρασκευής, ώρα Ελλάδας) ο Λευκός Οίκος, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες κοινοβουλευτικών των Δημοκρατικών.



Νομοσχέδιο-«σκούπα» για αδήλωτη εργασία, κοινωνική ασφάλιση και αναπηρικές συντάξεις

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο με τις εργασιακές και ασφαλιστικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας, που βρίσκονται εκτός των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης.



Δεν θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές εάν δεν έχουν έσοδα δικηγόροι και μηχανικοί

Την αποδέσμευση της ιδιότητας του δικηγόρου και του μηχανικού από την ασφάλιση προβλέπει νομοσχέδιο με εργασιακές,και ασφαλιστικές διατάξεις το οποίο αναμένεται να καταθέσει στο τέλος Αυγούστου στη Βουλή, το υπουργείο Εργασίας.

Το νομοσχέδιο θα περιέχει διάταξη η οποία θα διαχωρίζει την ασφάλιση από την ιδιότητα στους κλάδους των μηχανικών και των νομικών.



ΕΦΚΑ: Λήγει σήμερα η προθεσμία πληρωμής εισφορών χωρίς να έχουν αναρτηθεί όλα τα ειδοποιητήρια

Λήγει σήμερα 14/7 η προθεσμία πληρωμής των εισφορών Μαΐου προς τον ΕΦΚΑ, πριν καλά καλά αναρτηθεί το σύνολο των ειδοποιητηρίων.  

Η εκπνοή της προθεσμίας αφορά 57.000 ειδοποιητήρια «φαντάσματα» που έως τώρα δεν είχαν μπει στο σύστημα. 



Δημόσιο: Οι νέες ασφαλιστικές εισφορές. Πως υπολογίζονται

Από την 1/1/2017 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για παλιούς και νέους εργαζόμενους στο Δημόσιο.