Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ασφαλιστικα ταμεια



Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις - Πότε θα χάνεται η ρύθμιση

Το δρόμο προς τη Βουλή έχει πάρει το σχέδιο νόμου για τις 120 δόσεις, και σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής δεν προβλέπει εισοδηματικούς ή περιουσιακούς περιορισμούς. Αντίθετα, υπάρχουν ιδιαιτέρως ευνοϊκοί όροι που μπορεί να οδηγούν ακόμα και σε «κούρεμα» της συνολικής οφειλής, των προσαυξήσεων και των προστίμων ακόμα και κατά 65% για τους ελεύθερους επαγγελματίες.



Έκτακτη ρύθμιση χρεών για μισθωτούς, συνταξιούχους και επαγγελματίες σε 120 δόσεις

Μια νέα ρύθμιση που θα ανοίγει το δρόμο στους μισθωτούς, συνταξιούχους αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν αποκλειστεί από τις 120 δόσεις, να ρυθμίσουν τα παλιά χρέη τους σε πολλές μηνιαίες δόσεις βρίσκεται στα σκαριά.



Τα 21 ασφαλιστικά ταμεία συγχωνεύονται σε πέντε στην Αυστρία

Στην εφαρμογή μίας από τις κεντρικές προεκλογικές υποσχέσεις, εκείνη της μείωσης του αριθμού των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, προχωρά τώρα η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων του αντικαγκελάριου Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τις οργανώσεις



Βρούτσης: Στα 33,8 δις ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Σε τραγικά αδιέξοδα έχει οδηγήσει την οικονομία και τους ασφαλισμένους η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σύμφωνα με τον τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εκτοξεύτηκαν στα 33,8 δις ευρώ, ενώ αυξήθηκαν κατά 2 δις ευρώ μέσα σε ένα τρίμηνο.

Αναλυτικά η δήλωση:



Μεγάλη ανάσα για χιλιάδες ασφαλισμένους - Πώς θα διαγράψετε τα χρέη σας στα Ασφαλιστικά Ταμεία - Ποιους αφορά

Τώρα με ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας τα χρέη που δημιουργήθηκαν διαγράφονται και μάλιστα με μια απλή διαδικασία.



Στο διαδίκτυο τα ονόματα οφειλετών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος που θα δουν το όνομά τους να φιγουράρει στο διαδίκτυο οι φορολογούμενοι που χρωστούν στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.