Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

αρμενιοι



Πορεία Αρμενίων Θεσσαλονίκη - Επεισόδια με χημικά και ξύλο

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν στην πορεία των Αρμενίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ομάδα Αρμενίων επιτέθηκε στα MAT με κλωτσιές και σπρωξίματα. Τα MAT τους απώθησαν με χρήση χημικών και δακρυγόνων.

 



Βανδάλισαν εκκλησία των Αρμενίων στην Κωνσταντινούπολη – «Τελειώσατε»

Με σπρέι βανδάλισαν άγνωστοι τον εξωτερικό τοίχο και την πόρτα εκκλησίας των Αρμενίων στο Μπαλάτ, μια συνοικία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης που έχει ταυτιστεί με τον εβραϊσμό, όπως το Φανάρι, που βρίσκεται πολύ κοντά, έχει ταυτιστεί με την ορθόδοξη ρωμιοσύνη.



Καταστροφή Σμύρνης: Ο Ιάπωνας καπετάνιος που διέσωσε με το καράβι του 825 Έλληνες και Αρμένιους

Ποιος επιτέλους ήταν ο καπετάνιος του ιαπωνικού φορτηγού πλοίου «Τοκέϊ Μαρού» (Tokei Maru), του πλοίου που την ώρα της καταστροφής της Σμύρνης έτυχε να βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης και να γίνει σανίδα σωτηρίας για 825 ανθρώπους, Έλληνες και Αρμένιους κάθε ηλικίας; Αρκετοί είναι αυτοί που ψάχνουν να βρουν στοιχεία για την ταυτότητα εκείνου του ανθρώπου που πήρε την απόφαση να πετάξει στη θάλασ



1922: O Ιάπωνας πλοίαρχος που έσωσε 825 Έλληνες και Αρμένιους από τη Σμύρνη

Ποιος επιτέλους ήταν ο καπετάνιος του ιαπωνικού φορτηγού πλοίου “Τοκέι Μαρού”, του πλοίου που την ώρα της καταστροφής της Σμύρνης έλαχε να βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης και να γίνει “σανίδα” σωτηρίας για 825 ανθρώπους, Έλληνες και Αρμένιους κάθε ηλικίας.



Το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων με πρόσχημα... τον Ερντογάν

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανέβαλε την ψήφιση νόμου για την αναγνώριση της "γενοκτονίας των Αρμενίων", φοβούμενη μήπως η ψήφιση αυτή ευνοήσει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.



Απαιτούν αποζημιώσεις από την Τουρκία για την γενοκτονία πλέον οι Αρμένιοι

Με συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος και πορεία διαμαρτυρίας προς την τουρκική πρεσβεία, κορυφώθηκαν το απόγευμα οι φετινές διήμερες εκδηλώσεις της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής για την 102η επέτειο της γενοκτονίας του αρμενικού λαού από την Τουρκία.