Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης



Βιέννη: Ο Κρήτης Ευγένιος προσευχήθηκε στην Παναγία του Χάνδακα – Αίτημα για την επιστροφή της

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Βιέννη  από τις 13 έως 18 Φεβρουαρίου 2023.



Ενθρόνιση της νέας ηγουμένης στην Ιερά Μονή Σωτήρος Χριστού Κουμπέ Ρεθύμνης

Το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαΐου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουμπέ Ρεθύμνης, όπου και τέλεσε την ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης, Γερόντισσας Μαριάμ.



Η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης..

Παρακολουθήστε ζωντανά την ενθρόνιση του 77ου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγένιου από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου από την www.pemptousia.tv



ΦΑΝΑΡΙ: Το Μικρό και το Μεγάλο Μήνυμα έδωσε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Μικρό Μήνυμα ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και εν συνεχεία το Μεγάλο Μήνυμα ενώπιον των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι έδωσε σήμερα ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος αποδεχόμενος με αυτόν τον τρόπο την εκλογή του.



Ο Αρχιμ. Μεθόδιος για Αρχιεπ. Κρήτης και τον Άγιο Μηνά

Την ευχή να προστατεύει ο Άγιος Μηνάς τον κόσμο από κάθε κακό, κάθε απειλή ορατή και αόρατη, είτε λέγεται κορωνοϊός είτε κίνδυνος εξ Ανατολάς, ώστε να συνεχίζει ελεύθερος και χαρούμενος να απολαμβάνει το θείο δώρο που λέγεται ζωή, όπως ακριβώς προστάτευσε τους Ηρακλειώτες τη νύχτα της Αναστάσεως του 1826, έδωσε ο Πανοσιολ.



Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον Αρχιεπ. Κρήτης

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, βρίσκεται από χθες διασωληνομένος ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. Ειρηναίος. Όπως αποκάλυψε από νωρίς χθες το Πρακτορείο Ορθοδοξία (ope.gr), ο Αρχιεπίσκοπος εισήχθη στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα όπου κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε ΜΕΘ και η διασωλήνωσή του .