Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών



Στον δρόμο για τις κάλπες: Οι σχέσεις της Εκκλησίας με τη Πολιτεία την 4ετία που πέρασε..

Η θητεία της κυβέρνησης πλέον έληξε, οι νέοι υπηρεσιακοί υπουργοί αναλαμβάνουν καθήκοντα. Το κύριο έργο της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι η προετοιμασία και η διενέργεια εθνικών εκλογών, μπορεί, ωστόσο, να διαχειριστεί και έκτακτες περιστάσεις αλλά και τρέχοντα ζητήματα και να λαμβάνει αποφάσεις που δεν είναι δυνατόν να αναβληθούν.



Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Το πρόγραμμα για την τελετή υποδοχής της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστι” από το Άγιο Όρος

Την Τετάρτη 3 Μαΐου στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μητροπόλεως η τελετή υποδοχής της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος “Άξιον Εστί” , η οποία φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους.



Εκκλησία της Ελλάδος: Μνημόσυνο σε όλους τους Ναούς την Κυριακή της Ορθοδοξίας για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμμετέχουσα στη θλίψη και την οδύνη ολόκληρου του ελληνικού λαού για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών, όρισε όπως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας της προσεχούς Κυριακής της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2023, τελεσθεί Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της πολυαιμάκτου αυτής τραγωδίας σε όλους τους Ιερούς Ναού



Παρουσία του Αρχιεπισκόπου τα εγκαίνια του νέου διοικητικού κέντρου της Μητρόπολης Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τελέσθηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του νέου διοικητικού κέντρου της Μητροπόλεως Πειραιώς που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλεως, δίπλα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.



Η Χειροτονία του Μητροπολίτη Δράμας Δωροθέου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σε νέα εποχή περνά η ιστορική Μητρόπολη Δράμας με την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη κ. Δωροθέου (Πάπαρη)– Συγκίνηση και ευχαριστίες στα πρόσωπα που των σημάδεψαν, η ευθύνη των προκατόχων.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι



Θετικός στον κορωνοΐό διαγνώστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος το μεσημέρι της Πέμπτης διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊο μετά από το ράπιντ τεστ στο οποίο υποβλήθηκε. Στη συνέχεια κι ενώ είχε ελαφριά συμπτώματα κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο κατά τον οποίο βρέθηκε και πάλι θετικός.