Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ



Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προσκύνησε στο κελλί του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι

Το απόγευμα του Σαββάτου, 15ης Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος είχε την ευλογία να προσκυνήσει το μοναστικό κελλί του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Μήλεσι της Αττικής.



Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον ΥΠΕΞ Γιώργο Γεραπετρίτη

Με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη συναντήθηκε το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος συνεχίζει σειρά επαφών στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ελλάδα, μετά την παρουσία του στην τελετή αποφοίτησης του Κολλεγίου Αθηνών και τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.



Ιστορική συγκυρία η υποδοχή των Ελλήνων Ευζώνων από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος υποδέχθηκε χθες τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς της Ελληνικής Δηµοκρατίας για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Εθνικό Ιερό Προσκύνηµα στο Σημείο Μηδέν, ο οποίος πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί. Ακολούθησε σρχιερατική Δοξολογία.



Γέροντας Εφραίμ Αριζόνας: Ο θεμελιωτής του Ορθόδοξου μοναχισμού και της πνευματικής ζωής στην Αμερική – Τρία χρόνια από την κοίμησή του

 

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα όπου η ψυχή του Γέρονταα Εφραίμ Φιλοθεϊτη, του ανθρώπου που εισήγαγε τον Ορθόδοξο μοναχισμό και καθ’ ομολογίαν φώτισε την Αμερική, πέταξε για τον ουρανό.



ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Τα Θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τέλεσε την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, τα Θυρανοίξια του Ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης.



ΖΩΝΤΑΝΑ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Τα Θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τελεί αυτή την ώρα, απόγευμα Τρίτης 2 Νοεμβρίου, τα Θυρανοίξια του Ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης.