Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής



Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον ΥΠΕΞ Γιώργο Γεραπετρίτη

Με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη συναντήθηκε το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος συνεχίζει σειρά επαφών στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ελλάδα, μετά την παρουσία του στην τελετή αποφοίτησης του Κολλεγίου Αθηνών και τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.



Ιστορική συγκυρία η υποδοχή των Ελλήνων Ευζώνων από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος υποδέχθηκε χθες τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς της Ελληνικής Δηµοκρατίας για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Εθνικό Ιερό Προσκύνηµα στο Σημείο Μηδέν, ο οποίος πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί. Ακολούθησε σρχιερατική Δοξολογία.



Συνάντηση Τσούνη-Ελπιδοφόρου στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα

Την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα επισκέφθηκε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος όπου είχε συνάντηση με τον Πρέσβη κ. Τζώρτζ Τσούνη. 



Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.
Μετά τη συνάντηση ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε: «Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 



Παπανδρέου: Aκατανόητη και απρεπής η κυβερνητική στάση έναντι του Ελπιδοφόρου

«Η στάση της κυβέρνησης έναντι του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου είναι τουλάχιστον ακατανόητη και απρεπής. Δείχνει πλήρη έλλειψη κατανόησης της θέσης και του ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και των βασικών αρχών της θρησκευτικής διπλωματίας», τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου.



Φωταγωγήθηκε ο Άγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν 20 χρόνια μετά..ΕΙΚΟΝΕΣ

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στον χώρο έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης τέλεσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος το απόγευμα της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου 2021 (τοπική ώρα – ξημέρωμα Σαββάτου 11/9 ώρα Ελλάδος).