Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Αρχιεπισκοπή Κρήτης



Βιέννη: Ο Κρήτης Ευγένιος προσευχήθηκε στην Παναγία του Χάνδακα – Αίτημα για την επιστροφή της

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Βιέννη  από τις 13 έως 18 Φεβρουαρίου 2023.



Αρχιεπίσκοπος Κρήτης : Ο φιλομόναχος Αρχιερέας που στάθηκε δίπλα στον άνθρωπο

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος νόσησε σοβαρά και νοσηλεύτηκε στην εντατική με συμπτώματα αναπνευστικής ανεπάρκειας. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πάσχει από τη νόσο του κινητικού νευρώνα και υπεβλήθη σε τραχειοστομία.



Συναυλία στο Ηρώδειο: «Από τη Βυζαντινή Κρήτη στο σήμερα»

Μια μουσική διαδρομή με αφετηρία την αρχέγονη, βυζαντινοπρεπή μουσική της Κρήτης και την αποτύπωση της στο σήμερα θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο, με βασικούς συντελεστές τον Βασίλη Σκουλά, τον Μίλτο Πασχαλίδη, τη Μαρία Τζομπανάκη και την Τατιάνα Παπαγεωργίου.



Η Εκκλησίας της Κρήτης αδυνατεί να αποδεχθεί την απαγόρευση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ εξέδωσε η Ιεράς Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, όπου τονίζεται πως η Εκκλησία της Κρήτης αδυνατεί να αποδεχθεί την απαγόρευση της Πολιτείας, σχετικά προς τη στέρηση της συμμετοχής των πιστών στη Θεία Λειτουργία της Εορτής των Θεοφανείων.



«Αδιαπραγμάτευτο το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας»

Ανακοίνωση με τα όσα λαμβάνουν χώρα γύρω από το ζήτημα της Θείας Ευχαριστίας και της Θείας Μεταλήψεως, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση πως το «Πανίερο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι αδιαπραγμάτευτο, η δε Εκκλησιαστική εμπειρία μαρτυρεί ότι ο καθιερωμένος σήμερα, και επί σειρά αιώνων, τρόπος της μετάδοσης του Παναγίου Σώματος και του Τιμίου Αίματος του Χριστού μας στους πι



Φάρσα για βόμβα στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας αυτήν την ώρα στο κτίριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στον Άγιο Μηνά.