Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ



Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προσκύνησε στο κελλί του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι

Το απόγευμα του Σαββάτου, 15ης Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος είχε την ευλογία να προσκυνήσει το μοναστικό κελλί του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Μήλεσι της Αττικής.



Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον ΥΠΕΞ Γιώργο Γεραπετρίτη

Με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη συναντήθηκε το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος συνεχίζει σειρά επαφών στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ελλάδα, μετά την παρουσία του στην τελετή αποφοίτησης του Κολλεγίου Αθηνών και τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.



Ιστορική συγκυρία η υποδοχή των Ελλήνων Ευζώνων από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος υποδέχθηκε χθες τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς της Ελληνικής Δηµοκρατίας για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Εθνικό Ιερό Προσκύνηµα στο Σημείο Μηδέν, ο οποίος πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί. Ακολούθησε σρχιερατική Δοξολογία.



Νέα Υόρκη: Τα Εγκαίνια του Εθνικού Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν (ΦΩΤΟ)

 

Ιστορική χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τους Ελληνορθοδόξους καθώς, ύστερα από 21 χρόνια, ο Εθνικός Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, όπως χαρακτηρίζεται πλέον, στη Νέα Υόρκη, εγκαινιάζεται μετά την ανοικοδόμησή του.



Η πανδημία δοκιμάζει την πίστη των Αμερικανών

Μπορεί η Αρχιεπισκοπή Αμερικής να ενισχύεται σημαντικά και οι Ορθόδοξες Εκκλησίες να γεμίζουν κόσμο, ωστόσο δεν μπορεί να πει κανείς ότι συμβαίνει το ίδιο και με τους υπόλοιπους Αμερικανούς, κυρίως για τους λεγόμενους Millennials, όσους δηλαδή έχουν γεννηθεί μεταξύ του 1981 και του 1996.

Της Δέσποινας Σωτηρίου



Φωταγωγήθηκε ο Άγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν 20 χρόνια μετά..ΕΙΚΟΝΕΣ

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στον χώρο έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης τέλεσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος το απόγευμα της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου 2021 (τοπική ώρα – ξημέρωμα Σαββάτου 11/9 ώρα Ελλάδος).