Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

αρχαιολογικοί



Ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο σήμερα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Ημέρα ελεύθερης εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σήμερα, Κυριακή 28 Οκτωβρίου, λόγω της εθνικής εορτής.



Το Σαββατοκύριακο ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  

Θέμα των εκδηλώσεων για τη διετία 2017-2018 είναι οι «ΠΟΛ(ε)ΙΣ», δηλαδή:



Αυγουστιάτικη πανσέληνος σε 115 Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Συνολικά 115 αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία θα ανοίξουν στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο, για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.



Αλλαγή ωραρίου στους αρχαιολογικούς χώρους, λόγω καύσωνα

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι, λόγω του επικείμενου καύσωνα, αύριο και για όσες μέρες η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς κελσίου, οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας, που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, θα κλείσουν από τις 13:00 έως και τις 17:00.



Προσλήψεις 1.314 ατόμων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκονται οι διαδικασίες πρόσληψης 1.314 ατόμων, έκτακτου προσωπικού, για τη λειτουργία του διευρυμένου ωραρίου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.



Ξεκινούν έργα αναβάθμισης μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και πολιτιστικής κληρονομιάς

Ξεκινούν τα έργα αναβάθμισης μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και πολιτιστικής κληρονομιάς προϋπολογισμού περίπου 5,5 εκατ. ευρώ στη Στερεά Ελλάδα. Πρόκειται για έργα και παρεμβάσεις που αφορούν σε μνημεία της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Φωκίδας που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Αναλυτικά: