Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

αρχαιολογικό Μουσείο



Η Αίγυπτος ζητά λεπτομερή έκθεση για την κατάσταση των αιγυπτιακών έργων στο Εθνικό Μουσείο του Ρίο ντε Τζανέιρο

Λεπτομερή έκθεση για την κατάσταση των αιγυπτιακών έργων τέχνης που εκτίθενταν στο Εθνικό Μουσείο της Βραζιλίας, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά τις ανυπολόγιστες καταστροφές που υπέστη εξαιτίας πυρκαγιάς την Κυριακή ζήτησε το Κάιρο.



Η διακόσμηση των αγγείων στη Νεολιθική εποχή - Ανοιχτό εργαστήρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο της νέας περιοδικής έκθεσης «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου»  προγραμματίζει σειρά εργαστηρίων πειραματικής αρχαιολογίας με διαφορετικές θεματικές.

Την Κυριακή 27 Μαΐου, τη Δευτέρα 28 Μαΐου και την Τρίτη 29 Μαΐου διοργανώνονται τα πρώτα στη σειρά πειραματικά εργαστήρια.



"Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου" στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Πηγή αστείρευτης έμπνευσης και αιτία βαθιάς αισθητικής συγκίνησης, το Ωραίο, αποτυπώνεται οπτικά στα αρχαία έργα τέχνης, συνιστώντας μια διαρκώς μεταβαλλόμενη εικόνα στην ιστορία της ανθρώπινης δημιουργίας.



Λειτουργεί ξανά το Αρχαιολογικό Μουσείο Νισύρου

Μετά την τοποθέτηση αρχαιοφύλακα που αποσπάστηκε από Μουσείο της Αθήνας άνοιξε από τις 12/9, το Αρχαιολογικό Μουσείο Νισύρου. Θα λειτουργεί καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από την Τρίτη έως Κυριακή ώρες 8:00 έως 15:00.



Φονικός σεισμός: Μεγάλες ζημιές στο αρχαιολογικό μουσείο

Ο σεισμός 6,6 ρίχτερ που συγκλόνισε το νησί της Κω προκάλεσε τεράστιες φθορές μεταξύ άλλων και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού.



Τα χρώματα των αρχαίων αγαλμάτων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Τι συμβαίνει στα εργαστήρια συντήρησης, όταν οι αρχαιότητες ετοιμάζονται να συναντήσουν το φως της δημοσιότητας στους εκθεσιακούς χώρους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, αλλά και να ταξιδέψουν σε μουσεία και εκθέσεις σε όλο τον κόσμο;

Ποιες ειδικότητες συνεργάζονται για τη μελέτη, αποκατάσταση και φροντίδα των αρχαίων που φυλάσσονται στο Μουσείο;