Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

13 °C

Σήμερα, 30. Νοεμβρίου 2021

Αρχαιολογία"Σεβόμαστε την αρχαιολογία, αλλά να προχωρήσουν οι επενδύσεις" δηλώνει ο Λεβέντης

“Οφείλουμε να σεβόμαστε τους κανόνες που θέτει η αρχαιολογία, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προχωρούν και οι επενδύσεις για το καλό της οικονομίας και της χώρας”, δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης.Έλληνες ερευνητές μελετούν αρχαία όστρακα μέσω λέιζερ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα όστρακα μπορούν να αξιοποιηθούν και για παλαιοκλιματολογικές μελέτες, ώστε να γίνουν εκτιμήσεις για το αρχαίο κλίμα και τις μεταβολές του. Η σύνθεση των οστράκων αντανακλά τη θερμότητα και άλλες ιδιότητες των υδάτων μέσα στα οποία ζουν.


Όταν οι αρχαιολόγοι κάνουν λάθος

Η επιστήμη της αρχαιολογίας μας βοηθά να κατανοήσουμε την ιστορική αλήθεια, την εξέλιξη της ανθρωπότητας σε όλα τα επίπεδα.

 Θεοδωράκης για Σούνιο: Κάποιοι θέλουν νεκρά και ιδιόκτητα τα παγκόσμια μνημεία μας

«Μας πάγωσε η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου» σημειώνει σε ανάρτηση του στο facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αναφορικά με την αρνητική απάντηση του ΚΑΣ, στο αίτημα του BBC να γυρίσει στο Σούνιο σκηνές για την «Μικρή τυμπανίστρια».Συνεδριάζει το ΚΑΣ για το Ελληνικό

Συνεχίζεται σήμερα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) η διακοπείσα συζήτηση του θέματος «Έγκριση ή μη: α) του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και β) της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγ. Κοσμά», Π.Ε. Νοτίου ΑΤομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής».Διακόπηκαν ξαφνικά τα γυρίσματα της ταινίας του Σμαραγδή - Η οργή του σκηνοθέτη

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή, με θέμα τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, ξεκίνησαν μόλις χθες στο Ηράκλειο και σήμερα… διακόπηκαν. Αιτία, μία γραφειοκρατική εμπλοκή, με την οποία ήρθε αντιμέτωπος ο γνωστός σκηνοθέτης.