Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

αρχαιοφυλακες



Προς νέες κινητοποιήσεις οι αρχαιοφύλακες

Δεν λύθηκε το θέμα των αρχαιοφυλάκων παρά τη συνάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου.



Πανελλαδική 24ωρη απεργία κήρυξαν οι αρχαιοφύλακες για τη Δευτέρα

Προειδοποιητική 24ωρη πανελλαδική απεργία για τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, κήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ), με αποτέλεσμα όλα τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι να παραμείνουν κλειστά με το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας.



Αναστέλλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι αρχαιοφύλακες

Προσωρινή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεών τους που θα δημιουργούσαν προβλήματα στη λειτουργία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και οι οποίες θα ξεκινούσαν την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).



Ρουσφετολογικές αλλαγές στην Ακρόπολη καταγγέλλουν οι αρχαιοφύλακες

Την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) προκάλεσε η τοποθέτηση νέων αρχαιοφυλάκων στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση υποστηρίζει ότι τοποθετήθηκαν υπάλληλοι στην «χωρίς απαιτούμενη εμπειρία και κύρια χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια». 



Αποχή ξεκινούν οι αρχαιοφύλακες

Αποχή των αρχαιοφυλάκων από τα καθήκοντά τους τα εναπομείναντα Σαββατοκύριακα του 2015 αποφάσισε η εκτελεστική γραμματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ), με αποτέλεσμα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι να παραμείνουν κλειστοί.