Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

αρχαία αντικείμενα



Επιστρέφει κλεμμένες αρχαιότητες στο Ιράκ το Βρετανικό μουσείο

Το Βρετανικό Μουσείο θα επιστρέψει μια συλλογή αρχαιοτήτων 5.000 ετών που είχε λεηλατηθεί από περιοχή στο Ιράκ λίγο μετά την εισβολή που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ το 2003 και στη συνέχεια κατασχέθηκε από έναν έμπορο στο Λονδίνο, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Independent.



Κρήτη: Αρχαία αντικείμενα πεταμένα μαζί με σωλήνες και καλοριφέρ – Απίστευτες εικόνες

Μάντρα άχρηστων υλικών θυμίζει ο περίβολος του παλιού καπνοκοπτηρίου στο κτίριο της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων! Αρχαία αντικείμενα βρίσκονται πεταμένα ανάμεσα σε παλιά καλοριφέρ και σκουριασμένους σωλήνες!



Στην Ελλάδα επαναπατρίζονται 26 αρχαία αντικείμενα από την Αυστρία

Τελετή επαναπατρισμού είκοσι έξι αρχαίων αντικειμένων που είχαν απομακρυνθεί παρανόμως από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής, πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στα γραφεία της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βιέννη.



Συνελήφθησαν τουρίστριες με αρχαία στη Μήλο

Συνδύαζαν τις διακοπές τους με το «χόμπι» της συλλογής αρχαίων αντικειμένων δυο Γαλλίδες, που φαίνεται ότι στις βουτιές τους στις παραλίες της Μήλου έψαχναν για απομεινάρια περασμένων εποχών!



Περίεργη υπόθεση στο Μουσείο της Βεργίνας: Αφρικανή κατέστρεψε αρχαία αντικείμενα

Εντύπωση προκαλεί μια πραγματικά περίεργη υπόθεση με καταστροφές αρχαίων αντικειμένων στο Μουσείο των Βασιλικών Tάφων της Βεργίνας.



Αρχαία αντικείμενα εντοπίστηκαν σε πλοίο στο λιμάνι Λεμεσού

Μεγάλης αξίας, όπως εκτιμάται, αρχαιότητες, που χρονολογούνται στον 18ο π.Χ. αιώνα , εντοπίστηκαν μετά από αστυνομική έρευνα στο φορτίο του αμερικανικού πλοίου «Odyssey Explorer», το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι Λεμεσού.

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές έρευνες των αρχαιολόγων, τα αντικείμενα δεν είναι κυπριακής τεχνοτροπίας.