Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Αργία



Πώς αμείβονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που θα εργαστούν την 25η Μαρτίου

Διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο αμοιβής των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που θα εργαστούν την 25η Μαρτίου παρέχουν η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ).



Καθαρά Δευτέρα: Πώς αμείβεται η σημερινή μέρα – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι

Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.



Καθαρά Δευτέρα: Πως θα αμειφθούν όσοι εργαστούν εκείνη την μέρα

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) έδωσαν διευκρινίσεις για τον τρόπο αμοιβής των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που θα εργαστούν την Καθαρά Δευτέρα (18 Μαρτίου 2024).



Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Αυτά είναι τα μέτρα της Τροχαίας – Τι θα ισχύσει

Η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, από την Παρασκευή (15/3) έως και τη Δευτέρα (18/3), λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας.



Υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης η Καθαρά Δευτέρα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) ανακοίνωσε σήμερα ότι η Καθαρά Δευτέρα θα είναι υποχρεωτική αγία για τα εμπορικά καταστήματα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ΕΣΘ επισημαίνεται ότι η Καθαρά Δευτέρα είναι «υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών», ενημερώνοντας εμπόρους και καταναλωτές, βάσει του νόμου 5019/2023.



Πώς θα πληρωθούν όσοι δουλέψουν την Καθαρά Δευτέρα

Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, η ημέρα της Καθαράς Δευτέρας δεν χαρακτηρίζεται αργία, μόνο εάν προβλέπεται κάτι τέτοιο σε συλλογική σύμβαση ή από επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο.