Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Αρείου Πάγου



Ρουβίκωνας: Προκαταρκτική εξέταση του Αρείου Πάγου για τις ανησυχητικές αναρτήσεις!

Παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την ανάρτηση ενός από τα ιδρυτικά μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.



Γνωμοδότηση αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου για συνομιλίες από άρση απορρήτου

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης σε γνωμοδότησή του, υπογραμμίζει ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από νόμιμη άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πειθαρχική διαδικασία κατά υπαλλήλων.



Επ' αόριστον αναβολή της ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τα όρια συνταξιοδότησης δικαστών

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ενημέρωσε τους αρεοπαγίτες ότι θα αναβληθεί επ’ αόριστον η αυριανή Διοικητική Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία θα συνεδρίαζε προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων.



Στις 23 Ιανουαρίου η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους Τούρκους πραξικοπηματίες

Σε περίπου δέκα μέρες αναμένεται α αποφανθεί ο Άρειος Πάγος για το ζήτημα της έκδοσης ή μη των οκτώ Τούρκων που ήρθαν στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα τους.



Τρίτο «όχι» από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην έκδοση των Τούρκων

Τρίτο «όχι» από ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό για την έκδοση ακόμη τεσσάρων Τούρκων, από τους συνολικά οκτώ, που ήρθαν στη χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.



Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες του ΚΚΕ

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε η δημόσια καταγγελία εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος για δίκτυο παρακολουθήσεων τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων, όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι.