Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

αρειος



Στον Aρειο Πάγο σήμερα ο αρχιμαφιόζος Λάσα Σουσανασβίλι

Ο Γεωργιανός αρχιμαφιόζος Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστός και με το ψευδώνυμο «το Λίπος», θα οδηγηθεί σήμερα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώπιον του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της έκδοσης του στην Γαλλία.



Αυτά μόνο στην Ελλάδα: Συνδικαλιστής είχε 8 χρόνια άδεια και ζήτησε αναδρομικά επιδόματα

Απέρριψε ο Αρειος Πάγος αίτηση συνδικαλιστή που είχε συνδικαλιστική άδεια επί 8 συνεχόμενα έτη με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστική κάλυψη και ζητούσε από τα δικαστήρια να λάβει, θερινή άδεια.

Ζητούσε μάλιστα να υποχρεωθεί ο εργοδότης του να του καταβάλει αναδρομικά το επίδομα αδείας με προσαύξηση 100%.



Ποιόν προτείνει ο Τσίπρας για νέο Πρόεδρο του Αρείου Πάγου

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι έχει µπει η επιλογή του νέου προέδρου του Αρείου Πάγου θέση που δεν έχει καλυφθεί από την ηµέρα που βγήκε στη σύνταξη η πρώην πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου, Βασιλική Θάνου.

Ενας από τους λόγους που καθυστέρησε η επιλογή είχε να κάνει µε τις διαφορετικές προσεγγίσεις που γίνονταν από τους Κοντονή, Παπαγγελόπουλο και Καµµένο.



Στον Άρειο Πάγο προσφεύγει ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου αναμένεται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης του δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο για μια από τις τρεις πράξεις που συνιστούν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.



Αλλάζει ο χάρτης στον Άρειο Πάγο με την αποχώρηση της Β.Θάνου

Τη σκυτάλη της προεδρίας του Αρείου Πάγου ετοιμάζεται να παραδώσει στον διάδοχό της η σημερινή πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Βασιλική Θάνου, η οποία σε τέσσερις ημέρες αποχωρεί από το δικαστικό σώμα λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, όπως ρητά προβλέπει το Σύνταγμα.



Παρέμβαση της εισαγγελέως Αρείου Πάγου για την καταδίκη μαθητών στο Ρέθυμνο

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρενέβη στο ζήτημα της ποινής της κοινωνικής εργασίας που επιβλήθηκε από το Δικαστήριο Ανηλίκων σε βάρος τριών μαθητών του 1ου Γυμνασίου στο Ρέθυμνο της Κρήτης, οι οποίοι συμμετείχαν, σύμφωνα με καταγγελίες, στη συντονιστική επιτροπή κατάληψης σε σχολείο της περιοχής τον περασμένο Σεπτέμβριο.