Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

αποτεφρωτηριο



Το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα άνοιξε τις πόρτες του

Στις 30 του φετινού Σεπτέμβρη ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Ελλάδα το πρώτο αποτεφρωτήριο της χώρας. Έπειτα από παλινωδίες δεκαετιών και αναβολές τελικά το αίτημα μιας μεγάλης μερίδας των πολιτών, που μέχρι τώρα αναγκάζονταν να καταφεύγουν σε κρεματόριο της γειτονικής Βουλγαρίας, έγινε πραγματικότητα.



Γεγονός το πρώτο αποτεφρωτήριο στη Ριτσώνα – Ο διάλογος για την αποτέφρωση και οι αντιδράσεις

Η συζήτηση για την καύση των νεκρών στην Ελλάδα μετρά πλέον δεκαετίες, αλλά σε λίγες ημέρες τίθεται, πλέον, σε άλλη βάση, καθώς ξεκινά η λειτουργία του πρώτου αποτεφρωτηρίου στην Ριτσώνα, περίπου 70 χλμ μακριά από την Αθήνα. Η εγκατάσταση δημιουργήθηκε με ιδιωτικά κεφάλαια, και συνολικά υπάρχουν επτά ιδιοκτήτες.



Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για το αποτεφρωτήριο στον Ελαιώνα

Άνοιξε ο δρόμος για τη κατασκευή του αποτεφρωτηρίου νεκρών στην περιοχή του Ελαιώνα, καθώς υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, η σχετική απόφαση, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη.



Ερχεται το αποτεφρωτήριο νεκρών του Δήμου Αθηναίων

Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αθηναίων.

Και αυτό χάρη στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις χρήσεις γης.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου προέκρινε οικόπεδο ιδιοκτησίας του στην περιοχή του Ελαιώνα.



Προς αγορά οικοπέδου για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου ο δήμος Θεσσαλονίκης

Την αγορά οικοπέδου το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών ενέκρινε ομόφωνα στη συνεδρίασή του την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.



Αντίδραση για τα σχέδια Μπουτάρη για αποτεφρωτήριο στη Σίνδο

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Δέλτα έχουν προκαλέσει τα σχέδια του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να αποκτηθεί χώρος στη Βιομηχανική Περιοχή τηςΣίνδου για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου.

«Και οικόπεδο να αγοράσουν το αποτεφρωτήριο στη Σίνδο δεν θα γίνει», δηλώνει ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.