Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

αποσυμφορηση



Μουζάλας: Από τον Απρίλιο θα αρχίσει η αποσυμφόρηση των νησιών

Από τον Απρίλιο θα αρχίσει η αποσυμφόρηση των νησιών και η απομάκρυνση των προσφύγων με βάση τα νομικά δικαιώματά τους, δηλώνει ο υπουργός Μεταναστατευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.



Μία ακόμα απόπειρα της Πολιτείας να δημιουργηθούν αποτεφρωτήρια

Να αποσυμφορήσει τα νεκροταφεία στα οποία αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί περίπου τρία εκατομμύρια οστά νεκρών στα χωνευτήρια - σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης - επιχειρεί η κυβέρνηση.



Λέσβος: Αποσυμφόρηση του hotspot της Μόριας ζητούν οι κάτοικοι

Την αποσυμφόρηση του hotspot της περιοχής τους διεκδικούν μέσω κινητοποιήσεων οι κάτοικοι της Μόριας.



Aμεση αποσυμφόρηση του hotspot ζητούν οι κάτοικοι της Μόριας

Οι ζημιές στο χωριό από εξεγερμένους και εξοργισμένους ταυτόχρονα μετανάστες που εγκαταλείπουν το hotspot της Μόριας αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους κατοίκους. Σήμερα ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις διεκδικώντας άμεση αποσυμφόρηση του hotspot.



Συνεχίζεται η επιχείρηση αποσυμφόρησης του Πειραιά

Επαναλήφθηκε σήμερα η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά προς τα κέντρα φιλοξενίας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τρία λεωφορεία των ΚΤΕΛ με 131 άτομα από τη Συρία αναχώρησαν στις 13:15 από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη δομή φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, όπου βρίσκονται, ήδη, 312 πρόσφυγες.



Αρχίζουν την αποσυμφόρηση του Πειραιά από μετανάστες πριν θρηνήσουμε νεκρούς

Μετά τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών και προσφύγων που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 8 άτομα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά.