Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

αποκωδικοποίηση



Αρχαία Ελληνικά: Το «κλειδί» αποκωδικοποίησης όλων των ανακαλύψεων

Ο διεθνούς φήμης πανεπιστημιακός δάσκαλος στην έδρα Γεωφυσικής στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και διδάκτορας σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, κ. Σταύρος Παπαμαρινόπουλος, προχώρησε σε αποκαλύψεις για τη μελέτη γεωφυσικής στη δεκαετία του ’90 στην Αμφίπολη.



Διεθνής βράβευση για τον Έλληνα γιατρό που αποκωδικοποίησε την παχυσαρκία

Ο ιατρός του Beth Israel Deaconess Medical Center και Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Χρήστος Μαντζώρος, MD, DSc, ο πρώτος επιστήμονας που αποσαφήνισε το ρόλο της ορμόνης λεπτίνη στη ρύθμιση της όρεξης στον άνθρωπο, έλαβε από την Εταιρία Παχυσαρκίας (The Obesity Society) το TOPS Research Achievement Award την 1η Νοεμβρίου 2017. 



Ελληνική μελέτη στοχεύει στην αποκωδικοποίηση της νόσου Πάρκινσον

Νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου (νευρώνες) από κύτταρα ανθρώπινου δέρματος δημιούργησαν στο εργαστήριο επιστήμονες του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, στο πλαίσιο ερευνών που στοχεύουν στην αποκωδικοποίηση της νόσου Πάρκινσον και στη εύρεση θεραπείας. 



Αποκωδικοποιήθηκε πλήρως το DNA της ελιάς

Ισπανοί επιστήμονες «διάβασαν» (αλληλούχισαν) για πρώτη φορά το πλήρες γονιδίωμα του δέντρου της ελιάς.



Η αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου DNA δείχνει την προδιάθεση για σοβαρές ασθένειες

Η αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου DNA μπορεί να δείξει αν υπάρχει προδιάθεση για σημαντικές ασθένειες, έτσι ώστε σε δεύτερο χρόνο να υπάρξει ανάλογη φαρμακευτική αγωγή, αλλά και σωστότερη φυσική διατροφή και άσκηση.