Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

απλή αναλογική



Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση

Η τροπολογία για την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, και η διάταξη για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το πρόγραμμα «Κλεισθένης».



Στην Βουλή το σχέδιο «Κλεισθένης» – Τι προβλέπει για την απλή αναλογική



Νέα θύελλα στη Βουλή για την απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση

Πριν ακόμα πέσουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης για το Σκοπιανό, κυβέρνηση κι αντιπολίτευση ετοιμάζονται για νέα μετωπική σύγκρουση στην Βουλή με φόντο τον… Κλεισθένη.



Απλή αναλογική και δημοψηφίσματα σε τοπικό επίπεδο προωθεί η κυβέρνηση

Όπως εξήγγειλε χθες, Πέμπτη, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα, το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος ίσως είναι ένα από τα πιο ξεκάθαρα ζητήματα των επερχόμενων αλλαγών, με την κυβέρνηση, όπως δήλωσε, να έχει αποσαφηνίσει από πολύ νωρί



Μεγάλες ανατροπές στο Σύνταγμα: Πρόεδρος από το λαό, βουλευτές μόνο 8 χρόνια, απλή αναλογική, δημοψηφίσματα

Μεγάλες ανατροπές θα φέρει στο Σύνταγμα η πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση. Με βάση αυτή την πρόταση, δίνεται η δυνατότητα άμεσης εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας αν αποβούν άκαρπες οι δύο πρώτες ψηφοφορίες.



Στα μαχαίρια Λαλιώτης - Φώφη: Μην σε ξαναδώ στα μάτια μου...

Στο «κόκκινο» οι σχέσεις της Φώφης Γεννηματά με τον Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος μέχρι πρότινος της έγραφε – όπως λένε οι κακές γλώσσες – ακόμη και το «καλημέρα»…

Όμως η αυτοκτονική στάση της Φώφης να καταψηφίσει την απλή αναλογική, έκανε έξαλλο τον μέντορα της.