Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

αντιπροσωπων



ΗΠΑ: Στη Βουλή των Αντιπροσώπων ν/σ για την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους

Η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει σήμερα Τρίτη επί ενός ακόμη σχεδίου νόμου για τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ μέχρι την 23η Μαρτίου 2018 και κατά συνέπεια την αποτροπή της επαπειλούμενης νέας αναστολής της λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών, όπως δήλωσαν Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές τη Δευτέρα.



ΗΠΑ: «Πράσινο» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για δαπάνες 1,2 τρισ. δολ. της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

Νομοσχέδιο που προβλέπει δαπάνες ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο τη χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Με ψήφους 309 υπέρ και 118 κατά, η Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες.



ΗΠΑ: Ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την ακύρωση του Obamacare

Το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για την ακύρωση κι αντικατάσταση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, γνωστού ως Obamacare, ενέκρινε η αρμόδια επιτροπή στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στο εν λόγω νομοθετικό σώμα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση.



Υπάρχει "Ελληνοαμερικανικό αίμα" στη Βουλή των Αντιπροσώπων- Ποιοι είναι;

Οι Δημοκρατικοί βουλευτές Τζον Σαρμπάνης, Ντίνα Τάιτους, Νίκη Τσόνγκας και ο Ρεπουμπλικάνος Γκας (Κώστας) Μπιλιράκης επανεξελέγησαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, η Δημοκρατική βουλευτής Ντίνα Τάιτους επανεξελέγη στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Νεβάδα, με 63% έναντι 28,8% της Μαίρη Πέρι (Mary Perry).



Ο ΜακΚάρθι διεκδικεί και επίσημα την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο Κέβιν ΜακΚάρθι, επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, εξέφρασε το ενδιαφέρον του να πάρει τη θέση του Μπένερ στην προεδρία του Σώματος. «Αν εκλεγώ σάς υπόσχομαι ότι θα έχουμε τη δύναμη να δώσουμε τον αγώνα για τις συντηρητικές μας αρχές» έγραψε στους συναδέλφους του.