Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

Αντικυθήρων



Ποιός γνωστός τραγουδιστής διορίστηκε... στο Νοσοκομείο Αντικυθήρων

Ο αγαπημένος τραγουδιστής έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο μουσικό ριάλιτι του ΑNT1 “Fame Story”.

Ο λόγος, για το Νίκο Μίχα, ο οποίος πάνω από όλα είναι... γιατρός και διορίστηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Αντικυθήρων.



Μηχανισμός Αντικυθήρων: H Google τιμά τον αρχαιότερο υπολογιστή

Ο τελειότερος υπολογιστικός  μηχανισμός της αρχαιότητας, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, έχει σήμερα την τιμητική του, αφού η Google του αφιερώνει το σημερινό της doodle, με αφορμή την 115η επέτειο από την ανακάλυψή του.



Έκθεση με 21 αντικείμενα από το ναυάγιο των Αντικυθήρων

Είκοσι ένα αντικείμενα από τις πρόσφατες ενάλιες ανασκαφές στο ναυάγιο των Αντικυθήρων, θα εκτεθούν για πρώτη φορά όλα μαζί τον Δεκέμβριο, στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδου στον Πειραιά.



Εντοπίστηκε σκελετός στο ναυάγιο των Αντικυθήρων!

O σκελετός ενός ατόμου, που, όπως όλα δείχνουν, είχε εγκλωβιστεί στο φορτωμένο με θησαυρούς πλοίο των Αντικυθήρων (στο περίφημο ναυάγιο) όταν εκείνο βυθίστηκε, εντοπίστηκε κατά τη δεύτερη υποβρύχια αποστολή που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή.



Την 1η Σεπτεμβρίου η δεύτερη φάση έρευνας για το ναυάγιο των Αντικυθήρων

Στην δεύτερή τους φάση μπαίνουν οι έρευνες για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Συγκεκριμένα, μεθαύριο Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, ξεκινά η δεύτερη φάση των φετινών ερευνών στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων (1ος αι. πΧ), όπως πληροφόρησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και διευθύντρια των ερευνών, δρ. Αγγελική Σίμωσι.



Στο μικροσκόπιο και πάλι το Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Η δεύτερη φάση των φετινών ερευνών στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων (1ος αι. πΧ) ξεκινά μεθαύριο, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και διευθύντρια των ερευνών, δρ. Αγγελική Σίμωσι.