Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

αντικαρκινικες



Όλη η αλήθεια για τις αντικαρκινικές τροφές

Ο καρκίνος, η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα, σχετίζεται με τη διατροφή, τόσο στο στάδιο της πρόληψης όσο και στο στάδιο της θεραπείας. Πολλά συστατικά των τροφίμων έχουν κατά καιρούς ερευνηθεί ως προς τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες.



Η θρεπτική αξία της μαύρης σταφίδας

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και συμβάλλουν στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ.



Οι αντικαρκινικές ιδιότητες του μελιού

Το μέλι αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα. Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα, ενώ ο Ιπποκράτης και άλλοι γιατροί το πρότειναν ως φάρμακο.

Νεώτερα επιστημονικά ευρήματα, προσθέτουν το μέλι και τον βασιλικό πολτό στα όπλα κατά του καρκίνου.



Το δηλητήριο μιας σφήκας έχει αντικαρκινικές ιδιότητες

Το δηλητήριο που βγαίνει από το κεντρί μιας βραζιλιάνικης σφήκας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά του καρκίνου, καθώς περιέχει μια τοξίνη που σκοτώνει επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα, χωρίς να κάνει ζημιά στα γειτονικά υγιή κύτταρα.