Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

αντικαπνιστικος νόμος



Αντικαπνιστικός νόμος: Συμμορφώθηκε η πλειοψηφία των καταστηματαρχών – Τι έδειξαν οι νέοι έλεγχοι

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων των μικτών κλιμακίων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της ΕΛ.ΑΣ για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΔ για τους διενεργηθέντες ελέγχους συμμόρφωσης με τον αντικαπνιστικό νόμο, για το διάστημα 29-30 Νοεμβρίου, Κυριακή 1 Δεκεμβρίου και Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019.



Αντικαπνιστικός νόμος: Πρόστιμα €40.000 σε θεριακλήδες - Στο 84% η συμμόρφωση

Τον απολογισμό των ελέγχων για το κάπνισμα για τον πρώτο μήνα της ελεγκτικής διαδικασίας, 25/10-25/11/2019, σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος υπό τον συντονισμό της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, χαρακτηρίζοντας τον πολύ θετικό για την ανταπόκριση των πολιτών και τη συμμόρφωσή τους στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.



Αντικαπνιστικός νόμος: Τρίτη μέρα λειτουργίας για το 1142 με 463 κλήσεις

Περισσότερες από 1.000 κλήσεις σε ένα τριήμερο κατέγραψε η τηλεφωνική γραμμή 1142, που λειτουργεί σε εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Το «1142» δέχτηκε μόνο εχθές, ημέρα Πέμπτη, 463 κλήσεις συνολικά.

Ενδεικτικά, μόνο χθες, Πέμπτη, δέχθηκε:



Αντικαπνιστικός νόμος: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι και από αστυνομικούς στην Αθήνα

Από το κέντρο της Αθήνας ξεκίνησαν οι έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

Στους ελέγχους, σύμφωνα με τον κ. Μπίνη συμμετείχαν ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με αστυνομικούς.



Η θανατηφόρα ατάκα Μητσοτάκη στους βουλευτές του - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρωθυπουργός έκανε απολογισμό του μέχρι στιγμής κυβερνητικού έργου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Αναφερόταν επίσης και στους στόχους του μεταξύ των οποίων και ο αντικαπνιστικός νόμος.



Αντικαπνιστικός νόμος: Πρόστιμα έως 200 ευρώ για παραβάτες

Στη Βουλή κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο αντικαπνιστικός νόμος που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Μεταξύ άλλων στις διατάξεις περιλαμβάνεται μετατροπή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου από Δημοσίου Δικαίου που είναι, διατάξεις για τα φάρμακα και την επιτροπή τιμών.