Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ανθρωπιστική κρίση



Καμπανάκι κινδύνου από τις ΗΠΑ – Προειδοποιούν για λιμό σε τμήματα της Γάζας

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες λιμού, που, όπως υποστηρίζει, υφίστανται ήδη σε τμήματα της Λωρίδας της Γάζας, κρούει η επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID).



ΟΗΕ: «Έως τον Μάιο αναμένεται λιμός στη βόρεια Γάζα»

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι από τώρα έως τον Μάιο αναμένεται λιμός στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου 300.000 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι λόγω των συγκρούσεων. 



ΟΗΕ: Η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση είναι στην Υεμένη

Σε ανακοίνωση προχώρησε σήμερα ο ΟΗΕ ότι η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη, είναι ήδη η χειρότερη σε όλον τον κόσμο ενώ επιδεινώνεται λόγω της συνέχισης της ένοπλης σύγκρουσης στη χώρα, η οποία μαίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες Χούτι.



Υεμένη: Δραματική έκκληση της Unicef - Δεκάδες νεκροί αντάρτες Χούτι από βομβαρδισμούς

Δεκάδες αντάρτες Χούτι έχουν σκοτωθεί από το Σάββατο σε μάχες και αεροπορικά πλήγματα στη Χοντέιντα, μια στρατηγική πόλη λιμάνι στη δυτική Υεμένη, δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ιατρικές πηγές.



Guardian: Μεγάλη ανθρωπιστική κρίση αν απομονωθεί η Ελλάδα

Με δραματικούς τόνους περιφράφει ο ξένος τύπος τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με τον βρετανικό Guardian να αναφέρει ότι η Ευρώπη ετοιμάζεται για μεγάλη ανθρωπιστική κρίση για την οποία ευθύνεται και η ΕΕ.



Εμπάργκο όπλων από την Ε.Ε στους Σαουδάραβες - Οι κολλητοί των ΗΠΑ έχουν προκαλέσει λουτρό αίματος στην Υεμένη

Η υπό κατάρρευση Ευρωπαική΄Ένωση κάτω από το αβάσταχτο βάρος των προσφύγων, αποφάσισε  να επιβάλλει κυρώσεις αλλά  και εμπάργκο όπλων προς τη  Σαουδική Αραβία , μετά από πρωτο βουλία της επικεφαλής της εξωτερικής διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι.