Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

ανθρωπιστικη



Ανθρωπιστική αποστολή του ΟΗΕ στη Συρία

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις και τον συντονισμό των επιχειρήσεων αρωγής ξεκινά μια επίσκεψη στη Συρία από σήμερα Τρίτη και για τρεις ημέρες, ιδίως για να συζητήσει πώς μπορεί να βελτιωθεί η πρόσβαση και η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές που πλήττονται από τη σύρραξη, γνωστοποίησε ο ΟΗΕ τη Δευτέρα.



ΗΠΑ: Ανθρωπιστική βοήθεια 700 εκατ. δολ. στη Συρία

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε την Πέμπτη ότι πρόκειται να δαπανήσει ένα επιπρόσθετο ποσό 697 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να χορηγηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον λαό της Συρίας, προσθέτοντας ότι με το ποσό αυτό το σύνολο της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν προσφέρει οι ΗΠΑ από το 2012 θα ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.



«SOS» από τη Unicef: Πάνω από πέντε εκατ. παιδιά έχουν επείγουσα ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια

Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια παιδιά στο Ιράκ έχουν επείγουσα ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη, περιγράφοντας τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους ως "έναν από τους πιο άγριους" στη σύγχρονη ιστορία.



Ερυθρός Σταυρός: Οι βρετανικές υπηρεσίες υγείας βρίσκονται σε ανθρωπιστική κρίση

Οι βρετανικές υπηρεσίες υγείας βρίσκονται σε "ανθρωπιστική κρίση", η οποία απαιτεί την υποστήριξη του Ερυθρού Σταυρού που χρησιμοποιεί νοικιασμένα τζιπ για την μεταφορά των ασθενών, ανακοίνωσε σήμερα η ΜΚΟ.



ΟΗΕ: Έτοιμη να ξεκινήσει εκ νέου η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία

Ο ΟΗΕ επιταχύνει τις εργασίες για την επανέναρξη των αποστολών διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Συρίαπου είχαν ανασταλεί έπειτα από την επίθεση που δέχτηκαν την Δευτέρα οχήματα μιας πομπής που μετέφερε βοήθεια στην επαρχία του Χαλεπιού.



Οργή ΗΠΑ για τον βομβαρδισμό οχημάτων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «εξοργισμένη» με τον βομβαρδισμό μιας πομπής φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια κοντά στο Χαλέπι της Συρίας χθες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.