Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

άνοδος θερμοκρασίας



Η άνοδος της θερμοκρασίας στην Ανταρκτική συρρίκνωσε την τρύπα του όζοντος

Η τρύπα του όζοντος είχε το 2019 τη μικρότερη έκτασή της από τότε που οι επιστήμονες άρχισαν την παρακολούθησή της το 1982.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στις αφύσικα υψηλές θερμοκρασίες στη στρατόσφαιρα πάνω από την Ανταρκτική, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ και την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA).



Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία την Πέμπτη

Ψηλότερα θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος στο θερμόμετρο την Πέμπτη.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά, τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ.



Κατακόρυφη άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα, Σάββατο - Στους 37 βαθμούς

Στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους και καταιγίδες, το Σάββατο.



Έρχεται «μίνι» καλοκαίρι - Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου

Καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα, με τον υδράργυρο να ξεπερνά σε πολλές περιοχές ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες ο καιρός έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση. Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο «εχθρός» όσων ταξιδέψουν θα είναι οι ισχυροί άνεμοι.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα



Έφτασε το… καλοκαίρι; Νέα αύξηση της θερμοκρασίας



Ζερεφός: "Καύσωνες, ανομβρία και άνοδος της θερμοκρασίας στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια."

Οι επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της μελέτης της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ακαδημίας Αθηνών, δείχνουν ότι μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα, οι επιπτώσεις των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων θα οδηγήσουν σε μια επιπλέον άνοδο της θερμοκρασίας στην Ελλάδα, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, η οποία θα υπερβαίνει τους τρεις βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας έτσι τους ετήσιους στόχους της Διάσκεψη