Παρασκευή 02 Μαΐου 2025 -

άνοδος θερμοκρασίας



Έρχεται δεκαήμερο με 30άρια και σκόνη. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Περισσότερο φθινόπωρο παρά άνοιξη θυμίζει ο καιρός τα τελευταία 24ωρα με τα κύρια χαρακτηριστικά να είναι οι ισχυροί βοριάδες, αλλά και οι τοπικές βροχές, με τη θερμοκρασία να έχει σημειώσει πτώση.



Επιστρέφει δυναμικά η άνοιξη: Με τους ψυχρούς βοριάδες, έρχονται τα πρώτα 30άρια. Αναλυτική πρόγνωση. Βίντεο

Χωρισμένη στα δύο είναι η χώρα: στα ανατολικά και νότια ο καιρός θυμίζει περισσότερο προχωρημένο φθινόπωρο με βροχές και καταιγίδες. Μάλιστα, η ΕΜΥ εξέδωσε χθες έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού προειδοποιώντας για τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα αναμένονται και σήμερα βροχοπτώσεις.



Με ανοιξιάτικο καιρό το ψήσιμο του οβελία σε όλη τη χώρα. Αναλυτική πρόγνωση

Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλη σχεδόν τη χώρα με λίγα σύνεφα κυρίως στα βόρεια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές. Πιθανότητα τοπικών όμβρων υπάρχει στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.



Δύο απανωτά κύματα ζέστης μέσα στην εβδομάδα - Πότε έρχονται τα πρώτα 30άρια

Η άνοιξη μπήκε με φορά φέτος και τις επόμενες ημέρες αναμένουμε δύο έντονα κύματα ζέστης, σκόνης και υγρασίας.

Ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, κάνει λόγο σε ανάρτησή του για δύο κύματα αφρικανικής ζέστης, εξηγώντας ότι το πρώτο κύμα αναμένεται το διάστημα Τρίτη-Πέμπτη και το δεύτερο Παρασκευή-Κυριακή.



Βροχές, καταιγίδες και σκόνη – Άνοδος της θερμοκρασίας

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025 αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη. Άνοδος της θερμοκρασίας.



Το 2025 αναμένεται μία από τις τρεις θερμότερες χρονιές που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη

Το 2025 αναμένεται να είναι μία από τις τρεις θερμότερες χρονιές που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία (Met office), έπειτα από μια χρονιά ρεκόρ, το 2024, και για πρώτη φορά θεωρείται ότι θα ξεπεράσει το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας.