Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Άννα Φρανκ



Άννα Φρανκ (1929-1945)

Νεαρή Γερμανοεβραία Άννα Φρανκ είναι ένα από τα πιο γνωστά και πολυσυζητημένα θύματα του Ολοκαυτώματος. Το ημερολόγιο, που κρατούσε κατά τη δίχρονη παραμονή της οικογένειας της σ' ένα κρησφύγετο στο γερμανοκρατούμενο Άμστερνταμ, είναι ένα από τα πιο πολυμεταφρασμένα και πολυδιαβασμένα βιβλία παγκοσμίως.



Αποκαλύφθηκαν άγνωστες σελίδες από το ημερολόγιο της Άννα Φρανκ

Ολλανδοί ερευνητές αποκάλυψαν για πρώτη φορά ότι δύο σελίδες του ημερολογίου της Άννας Φρανκ, που καλύπτονταν επίτηδες με χαρτί, περιείχαν σκανδαλιστικά αστεία και σκέψεις για τη σεξουαλικότητα.



Άννα Φρανκ | 1929 – 1945

Νεαρή Γερμανοεβραία, ένα από τα πιο γνωστά και πολυσυζητημένα θύματα του Ολοκαυτώματος. Το ημερολόγιο, που κρατούσε κατά τη δίχρονη παραμονή της οικογένειας της σ' ένα κρησφύγετο στο γερμανοκρατούμενο Άμστερνταμ, είναι ένα από τα πιο πολυμεταφρασμένα και πολυδιαβασμένα βιβλία παγκοσμίως.



Άννα Φρανκ. Το μοναδικό βίντεο ντοκουμέντο με το κορίτσι που συγκλόνισε τον κόσμο

Κρύφτηκε για χρόνια από τους Ναζί και έγραψε το βιβλίο - σύμβολο για την ελευθερία των Εβραίων. Η ιστορία της 13χρονης Άννας Φρανκ θα συγκινεί πάντα. Tο ημερολόγιo της Αννας Φρανκ που έγινε best seller



Σε δημοπρασία χειρόγραφο ποίημα της Αννας Φρανκ

Ένα ποίημα που έγραψε η έφηβη Άννα Φρανκ λίγο πριν κρυφτεί με την οικογένειά της στο Άμστερνταμ για να γλιτώσουν από τους Ναζί, ένα "πολύ σπάνιο" χειρόγραφό της, θα διατεθεί σε δημοπρασία στα τέλη Νοεμβρίου στο Χάαρλεμ, στην κεντρική Ολλανδία.



Διαμάχη για την κληρονομιά της Άννας Φρανκ

Τα πνευματικά δικαιώματα του Ημερολογίου της Άννας Φρανκ έχουν γίνει αντικείμενο νομικής διαμάχης. Μια ολλανδική εκδοχή κυκλοφόρησε ελεύθερα στο διαδίκτυο κόντρα στη θέληση του Ιδρύματος Άννα Φρανκ στην Ελβετία.