Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 -
Μέτριο

19 °C

Σήμερα, 16. Οκτωβρίου 2021

ανεπαρκεια



Καρδιακή ανεπάρκεια: Σε ποια ποσότητα μειώνει τον κίνδυνο η σοκολάτα

Λίγη σοκολάτα μπορεί να βελτιώσει όχι μόνο τη διάθεσή μας αλλά και την υγεία της καρδιάς μας, μειώνοντας τις πιθανότητες εκδήλωσης καρδιακής ανεπάρκειας, μιας σοβαρής πάθησης που χαρακτηρίζεται από την αδυναμία της καρδιάς να διοχετεύσει αποτελεσματικά το αίμα σε όλο το σώμα.



Έλλειψη σιδήρου & καρδιακή ανεπάρκεια: 9 σημάδια ότι κινδυνεύετε

Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του οργανισμού, καθώς βοηθά στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

 

Η μη πρόσληψη αρκετού σιδήρου μέσω των τροφών μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία.



Καρδιακή ανεπάρκεια: Πώς θα μειώσετε τον κίνδυνο έως και 38%

Στην καρδιακή ανεπάρκεια ο καρδιακός μυς δεν αντλεί όσο αίμα χρειάζεται το σώμα.

Ανεπάρκεια δεν σημαίνει ότι η καρδιά έχει σταματήσει, αλλά ότι δεν αντλεί τόσο καλά όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα το σώμα να κάνει κατακράτηση και η καρδιά να χτυπά πιο γρήγορα και να μεγαλώνει.



Τι προκαλεί την καρδιακή ανεπάρκεια;

Η καρδιά αποτελείται από τον καρδιακό μυ που αντλεί αίμα σε όλο το σώμα. Όταν εμφανίζεται καρδιακή ανεπάρκεια, η καρδιά δεν αντλεί σωστά και συχνά διογκώνεται και πρέπει να δουλέψει ακόμα εντατικότερα.

Διαφέρει από το έμφραγμα του μυοκαρδίου, το οποίο περιλαμβάνει την έλλειψη αίματος στην καρδιά συνήθως λόγω θρόμβου στις αρτηρίες που την τροφοδοτούν με αίμα.



Η κακή καρδιακή υγεία ίσως προδιαθέτει σε άνοια μετέπειτα

Οι μεσήλικες άνδρες και γυναίκες που έχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου ενδεχομένως να διατρέχουν και υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας μετέπειτα στη ζωή τους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο για το Εγκεφαλικό Επεισόδιο στο Χιούστον του Τέξας. 



Ενθαρρυντικά αποτελέσματα καινοτόμου φαρμάκου για την καρδιακή ανεπάρκεια

Η πειραματική δραστική ουσία Cimaglermin συμβάλλει στην αποκατάσταση της καρδιακής λειτουργίας σε άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης κλινικής δοκιμής που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο JACC: Basic to Translational Science.