Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ανεμοστρόβιλος



ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε το βόρειο Ντάλας

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε αρκετές περιοχές του βόρειου Ντάλας αργά χθες, Κυριακή, το βράδυ, προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε περισσότερα από 175.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις όπως και καθυστερήσεις πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια.



Ανεμοστρόβιλος σήκωσε μαγαζί στην Αμαλιάδα (ΦΩΤΟ)

Ο ανεμοστρόβιλος πέρασε το πρωί από την περιοχή της Φραγκαβιλλας στην Αμαλιάδα, προξενώντας ζημιές σε κατάστημα με οικοδομικά υλικά.



Βίντεο-σοκ: Αντιμέτωποι με πύρινο ανεμοστρόβιλο στη Βραζιλία

Μπροστά σε ένα σπάνιο, αλλά και τρομακτικό φαινόμενο, βρέθηκαν την Τρίτη αγρότες στην περιοχή δυτικά της Βραζιλίας, Santa Helena de Goiás.

Την ώρα εκείνη λοιπόν, οι αγρότες της περιοχές είχαν βάλει φωτιά σε ξερά χόρτα για να καθαρίσουν το έδαφος, όταν ξαφνικά έπιασαν πολύ δυνατοί άνεμοι.



Παιδιά και νηπιαγωγοί προσεύχονται τη στιγμή που ανεμοστρόβιλος ξεριζώνει τη στέγη τους

Οι 40 μαθητές προσχολικής ηλικίας βρήκαν καταφύγιο στην τάξη τους προσευχόμενοι και τραγουδώντας Χριστιανικά τραγούδια τη στιγμή που ένας ισχυρός ανεμοστρόβιλος ξερίζωνε την οροφή του σχολείου τους στο Κεντάκι των ΗΠΑ.
 


Τουρκία: Ανεμοστρόβιλος σκότωσε και τραυμάτισε σοβαρά πολίτες

Συνολικά, δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ανεμοστρόβιλος έπληξε το αεροδρόμιο της Αττάλειας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Συγκεκριμένα, ο ανεμοστρόβιλος ανέτρεψε λεωφορείο που μετέφερε επιβάτες σε αεροσκάφος ενώ πολλαπλές ζημιές προκλήθηκαν σε ένα αεροπλάνο. Να σημειωθεί πως αυτός ήταν ο δεύτερος ανεμοστρόβιλος που πλήττει την Αττάλεια τις τελευταίες τρεις ημέρες.



Κρήτη: Σαρωτική επέλαση ανεμοστρόβιλου στο Ελαφονήσι - Δείτε ΦΩΤΟ!

Σαν «οδοστρωτήρας» πέρασε ένας ανεμοστρόβιλος από θερμοκηπιακή μονάδα στο Ελαφονήσι Χανίων, στην Κρήτη.