Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

ανδρος



Άνδρος: Φωτιά στην περιοχή Άχλα

Πυρκαγιά μαίνεται στην Άνδρο, σε χαμηλή βλάστηση στα Άχλα. Οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί, 5-7 μποφόρ, όμως όπως έχει γίνει γνωστό από την περιοχή δεν απειλείται οικιστικό κομμάτι. 



«Σάρωσε» την Άνδρο η κακοκαιρία: Εγκλωβισμένα οχήματα και τόνοι λάσπης στο νησί

Εγκλωβισμένα οχήματα κάτω από γέφυρες, φερτά υλικά και τόνους λάσπης σε κατοικίες, καταστήματα και οδικά δίκτυα, είναι ορισμένα από τα κατάλοιπα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στην Άνδρο, που κορυφώθηκε τις βραδινές ώρες της Δευτέρας.



Ολιγοήμερη απόδραση στην Άνδρο

Το ξεχωριστό νησί του Αιγαίου, με την γοητευτική και κοσμοπολίτικη Χώρα, τις όμορφες παραλίες, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τη μεγάλη ναυτική παράδοση, ενδείκνυται για τις τελευταίες καλοκαιρινές εξορμήσεις της σεζόν.



Απαγόρευση απόπλου για το Aqua Blue από την Άνδρο - Ταλαιπωρία για 86 επιβάτες

Την ώρα που το πλοίο έκανε μανούβρες για να δέσει στο λιμάνι του Γαυρίου, στην Άνδρο, το βράδυ της Πέμπτης (01.08.2019), το Aqua Blue προσέκρουσε στην προβλήτα με τη δεξιά πλευρά της πρύμνης και άνω της ίσαλου γραμμής και στη συνέχεια, μετά τους χειρισμούς του πλοιάρχου, προσάραξε σε αμμώδη αβαθή εντός του λιμανιού.



Δελφίνια «χορεύουν» στη θάλασσα της Άνδρου

Άκρως καλοκαιρινές είναι οι εικόνες που έρχονται από την Άνδρο με τα δελφίνια να παίζουν και να ενθουσιάζουν όσους τα βλέπουν. Πρωινό Τρίτης 30 Ιουλίου και το ιστιοπλοϊκό καταμαράν διασχίζει την ήρεμη θάλασσα κοντά στις ακτές της Άνδρου με προορισμό την Σύρο.



Ακυβέρνητο πλοίο με κοντέινερ βόρεια της Άνδρου

σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Άνδρου με 24 άτομα πλήρωμα.

Το πλοίο δεν έχει αιτηθεί συνδρομής ωστόσο σε ετοιμότητα παραμένει το λιμενικό.

Το OCEAN PROMISE που μεταφέρει κοντέινερ είχε αναχωρήσει από την Ισπανία για την Τουρκία. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.