Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

άνδρες



Γι αυτούς του λόγους οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από τους άνδρες

Σύμφωνα με το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσεων (CDC), ο μέσος όρος προσδόκιμου ζωής των γυναικών στις ΗΠΑ, είναι στα 81 έτη, ενώ για τους άνδρες, είναι στα 76 έτη.

Σε όλον τον κόσμο, οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες, κατά μέσο όρο.



Σύλληψη δύο ανδρών για καλλιέργεια κάνναβης στην Κρήτη

Δύο άνδρες ηλικίας 47 και 54 ετών συνελήφθησαν το μεσημέρι στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

 



Χρώματα και όραση - Που διαφέρουν οι άνδρες και οι γυναίκες στην αντίληψη των χρωμάτων

Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης, άντρες και γυναίκες όντως αντιλαμβάνονται με διαφορετικό τρόπο τα χρώματα και δεν πρόκειται απλά για κάποια παρατήρηση που όλοι έχουμε κάνει, ειδικά όταν πρόκειται για αγορά κάποιου ρούχου!



Από ποιους παράγοντες κινδυνεύουν να πάθουν έμφραγμα οι γυναίκες περισσότερο από τους άνδρες

Οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους άνδρες να υποστούν έμφραγμα εξαιτίας της υπέρτασης, του διαβήτη και του καπνίσματος, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη. Οι άνδρες κινδυνεύουν γενικά περισσότερο από έμφραγμα σε σχέση με τις γυναίκες, όμως οι τρεις παραπάνω παράγοντες κινδύνου έχουν μεγαλύτερη επίπτωση στις γυναίκες.



Η ανδρική ομορφά έχει όρια... (;)

Mέχρι πριν από μερικά χρόνια, ούτε ο όρος δεν υπήρχε. Ανδρική ομορφιά; Aρχαίο ελληνικό κάλλος ή κάτι τέτοιο. Και τώρα με κρέμες καλλυντικών, είδη μακιγιάζ, αρώματα, αποκλειστικά για άνδρες, μήπως φτάσαμε στην απόλυτη υπερβολή; Της Σάντυς Τσαντάκη.



Άνδρες και άνω των 50 ετών οι μισοί πανεπιστημιακοί στην Ελλάδα

Η Ελλάδα παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό ανδρών διδασκόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται στην ετήσια έκθεση της ΑΔΙΠ η Σλοβενία, η Βουλγαρία και η Ιταλία, συγκαταλέγονται στις χώρες με τους περισσότερους διδάσκοντες ηλικίας άνω των 50 ετών.