Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

αναπνευστικο



«Πνεύμονες ποπ κορν»: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα της αποφρακτικής βρογχιολίτιδας

Η αποφρακτική βρογχιολίτιδα, ή αλλιώς ο «πνεύμονας ποπ κορν» συμβαίνει όταν οι μικρότεροι αεραγωγοί στους πνεύμονες, παθαίνουν φλεγμονή και δημιουργούνται ουλές.

Η βλάβη στα βρογχιόλια διαταράσσει την κανονική ροή αέρα μέσα και έξω από τους πνεύμονες, οδηγώντας σε συμπτώματα, όπως δύσπνοια, ξηρό βήχα και συριγμό.



Το μαγείρεμα στα κάρβουνα αυξάνει τον κίνδυνο ακόμα και για θανατηφόρες αναπνευστικές παθήσεις

Η χρήση κάρβουνων ή ξύλων για το μαγείρεμα σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο ή και πρόωρου θανάτου λόγω σοβαρών αναπνευστικών παθήσεων, σύμφωνα με μια νέα κινεζο-βρετανική επιστημονική έρευνα.



Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός: Αίτια και συμπτώματα της ασθένειας που «χτυπάει» τα παιδιά

Ο συγκυτιακός ιός είναι μια ιογενής λοίμωξη που επηρεάζει τους πνεύμονες και όλο το αναπνευστικό σύστημα τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιά. Ο ιός μπορεί να είναι ήπιος όπως εκείνος του κοινού κρυολογήματος, αλλά σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει τον ασθενή ακόμα και σε νοσηλεία.



Στο νοσοκομείο η Νανά Καραγιάννη με λοίμωξη του αναπνευστικού

Τις τελευταίες μέρες η κατάσταση της υγείας της είχε επιβαρυνθεί και κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία της.

Οι γιατροί την υπέβαλαν σε μια σειρά εξετάσεων και της χορήγησαν μια ισχυρή φαρμακευτική αγωγή.



Στο νοσοκομείο με αναπνευστικό πρόβλημα ο Μοχάμεντ Άλι

Ο θρύλος της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι νοσηλεύεται με πρόβλημα του αναπνευστικού, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οικογένειας χθες.

Ο Μπομπ Γκανέλ ανέφερε σε δήλωσή του ότι η κατάσταση του Άλι ήταν σχετικά καλή, και ότι η αναμονή του στο νοσοκομείο αναμένεται να είναι σύντομη.