Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 -

ανακύκλωσηΘεοδωρικάκος: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρότυπο ανακύκλωσης στην Ευρώπη

Τα εγκαίνια του δεύτερου Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, πραγματοποίησε στο Ναύπλιο, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το Ναύπλιο είναι μια από τις πέντε πόλεις (Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Ιωάννινα και Ανδρός) που μετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης».«Σεβόμαστε το περιβάλλον στην πράξη»: Το Μέγαρο Μαξίμου ανακυκλώνει

«Σεβόμαστε το περιβάλλον στην πράξη! Για πρώτη φορά εφαρμόζουμε στο Μέγαρο Μαξίμου ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης συσκευασιών» ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης σήμερα, σημειώνοντας παράλληλα πως «Με το νέο σύστημα γίνεται ανακύκλωση πολύ περισσότερων υλικών και τα οφέλη πηγαίνουν σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης».Χάνει το ευρωπαϊκό στοίχημα της ανακύκλωσης η Ελλάδα

Το ευρωπαϊκό στοίχημα στη διαχείριση και ανακύκλωση των αποβλήτων που εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής συνεπάγεται επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας, χάνει η Ελλάδα, πράγμα που φαίνεται και από  τον μεγάλο αριθμό υποθέσεων παραβιάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη εναντίον της χώρας, και μάλιστα πολύ συχνά σε προχωρημένο στάδιο.Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 08:55 σε εργοστάσιο της Sunlight, στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής, του Νομού Ροδόπης.

Στο σημείο παραμένει ακόμη ένα υδροφόρο όχημα της Πυροσβεστικής, ενώ άγνωστα είναι μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς στην εργοστασιακή μονάδα ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μπαταριών.Το Μετρό ανακυκλώνει και σου κάνει δώρα !

Με ανταποδοτικό αντίτιμο, καθώς και δωρεάν εισιτήρια και κάρτες θα επιβραβεύονται για την ανακύκλωση συσκευασιών οι επιβάτες των μέσων σταθερής τροχιάς της πρωτεύουσας, με αφορμή την νέα συνεργασία του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης με τις Σταθερές Συγκοινωνίε(ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.), για την εφαρμογή ενός Ολοκληρωμένου ΠρογΒρέθηκε πολτοποιημένο μωρό σε εργοστάσιο ανακύκλωσης!

Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία μετά τον εντοπισμό νεκρού βρέφους στο Γέρι, της Κύπρου. Το νεκρό βρέφος εντοπίστηκε, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, κοντά σε πρατήριο βενζίνης και εργοστάσιο ανακύκλωσης, στη βιομηχανική περιοχή, νότια της Λευκωσίας.