Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ανακαλύφθηκε



Ανακαλύφθηκε ο αρχαιότερος γνωστός πρόγονος του ανθρώπου ηλικίας 540 εκατ. ετών

Το απολίθωμα ενός μικροσκοπικού θαλάσσιου πλάσματος, με τεράστιο στόμα και χωρίς πρωκτό (το στόμα του ήταν διπλής χρήσης!), ανακάλυψαν Βρετανοί, Γερμανοί και Κινέζοι επιστήμονες στην κεντρική Κίνα. Θεωρούν ότι πιθανότατα πρόκειται για τον αρχαιότερο γνωστό πρόγονο του ανθρώπου, που ζούσε πριν από περίπου 540 εκατομμύρια χρόνια.

 



Ανακαλύφθηκε άγνωστος «ξάδερφος» του Τυραννόσαυρου

Παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν στην απομονωμένη έρημο Κιζιλκούμ του βορείου Ουζμπεκιστάν το απολίθωμα ενός άγνωστου έως τώρα δεινόσαυρου. Είχε μέγεθος αλόγου, ήταν σαρκοφάγος και θεωρείται μακρινός πρόγονος -κάτι σαν παλιός «ξάδερφος»- του τρομερού Τυραννόσαυρου Ρεξ, του «βασιλιά» της εποχής των δεινοσαύρων.



Ανακαλύφθηκε ο μακρινότερος από τη Γη γαλαξίας

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν, με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου «Χαμπλ», ένα γαλαξία που βρίσκεται σε απόσταση 13,4 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη. Είναι ο πιο μακρινός που έχει ποτέ εντοπισθεί στο σύμπαν, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ, που έως τώρα κατείχε ο γαλαξίας EGSY8p7, σε απόσταση 13,2 δισεκατομμυρίων ετών φωτός.



Απίστευτο! Δείτε το νησί που ανακαλύφθηκε στο Αιγαίο Πέλαγος και είχε χαθεί από την αρχαιότητα...

Μια διεθνής ομάδα αρχαιολόγων και γεωφυσικώνανακοίνωσε πως ανακάλυψε ένα χαμένο νησί στο Ανατολικό Αιγαίο.



Ανακαλύφθηκε δέντρο 1.300 ετών στην Κίνα

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν πως ένα δέντρο του είδους Taxus chinensis στο Εθνικό Πάρκο Σουνγκχουανγκσάν στην επαρχία Χουνάν της κεντρικής Κίνας εκτιμάται πως έχει ηλικία 1.300 ετών.



Ανακαλύφθηκε "αχίλλειος πτέρνα" στον ιό HIV του AIDS

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ο διακεκριμένος καθηγητής γενετικήςτης Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Στυλιανός Αντωναράκης, ανακάλυψαν τον βιοχημικό μηχανισμό μιας «αχίλλειας πτέρνας» στον ιό HIV του AIDS, την οποία θα μπορούσαν στο μέλλον να αξιοποιήσουν οι γιατ