Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

αναδιαρθρωση



Die Welt: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προς το συμφέρον και της Γερμανίας

«Παρά τις επικριτικές φωνές στη Γερμανία, η αναδιάρθρωση του χρέους για την Ελλάδα είναι επίσης προς το συμφέρον της Γερμανίας» γράφει στην Die Welt ο Μαρτσελ Φράτσερ Πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW Berlin) και καθηγητής Μακροοικονομίας και Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου.



Λαγκάρντ: Χρειάζεται αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

«Χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους ώστε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας να μπορεί να είναι βιώσιμο», τονίζει σε δήλωσή της η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Πιο αναλυτικά, η κυρία Λαγκαρντ, μιλώντας στην ιταλική οικονομική εφημερίδα, αναφερόμενη στη χώρα μας τόνισε:



Αναδιάρθρωση χρέους του Καράκας θα υπογράψουν στις 15 Νοεμβρίου Ρωσία - Βενεζουέλα

Η Ρωσία και η Βενεζουέλα θα υπογράψουν στις 15 Νοεμβρίου μια συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους του Καράκας, βάσει της οποίας θα παραταθεί κατά 10 χρόνια η περίοδος αποπληρωμής του, δήλωσε πηγή που έχει γνώση του θέματος.



Λαγκάρντ: Αναδιάρθρωση του χρέους για να μπει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

«Μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και στο φορολογικό» ζήτησε για άλλη μια φορά από την Ελλάδα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας την Δευτέρα σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον.



Στίγκλιτς: Όλοι ξέρουν ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται αναδιάρθρωση

Την ελπίδα ότι η επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην Ευρώπη και οι συναντήσεις του σε Αθήνα και Βερολίνο, θα συμβάλουν θετικά στις εν εξελίξει συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εξέφρασε ο νομπελίστας οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς.



Ερχεται μνημόνιο δεκαετίας: Η αναδιάρθρωση του χρέους θα μας κοστίσει πολύ ακριβά

«Συμβόλαιο» δεκαετιών που θα διατηρεί την ελληνική οικονομία στη μέγγενη αυστηρής, διπλής, εποπτείας, από τους επίσημους πιστωτές και τις αγορές, και ενός διαρκούς σπριντ για υλοποίηση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, φέρνει, de facto, η αναδιάρθρωση του χρέους και μια ενδεχόμενη συμφωνία για χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων.