Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Αμυντικές δαπάνες



Εύσημα Τραμπ στην Ελλάδα για τις αμυντικές δαπάνες

Την Ελλάδα μαζί με τις άλλες έξι χώρες-μέλη της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας που είναι συνεπείς στις νατοϊκές τους υποχρεώσεις και επενδύουν το 2% του ΑΕΠ στις αμυντικές δαπάνες ευχαρίστησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στον Λε



Τελεσίγραφο από την τρόικα: Κόψτε αμυντικές δαπάνες και μειώστε το κράτος

Αμυντικές δαπάνες και Δημόσιο μπήκαν στο στόχαστρο της τρόικας που ασχολήθηκαν με τα δημοσιονομικά οι οποίοι όμως έχουν αποχωρήσει από την Ελλάδα την περασμένη Δευτέρα.

Με την αποχώρηση και των τελευταίων στελεχών της πολυπληθούς ομάδας που έφτασε στην χώρα μας διαγράφονται πλέον οι όροι και οι προϋποθέσεις πάνω στις οποίες θα γίνει η Τρίτη αξιολόγηση.



Αποφασισμένος ο Ν.Τραμπ να ζητήσει αύξηση 54 δισ. στα κονδύλια για τις αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ

Εντυπωσιακή αύξηση της τάξης των 54 δισ. δολαρίων στα κονδύλια για τις αμυντικές δαπάνες θα ζητήσει σύμφωνα με το Associated Press ο Ντόναλντ Τραμπ για τον επόμενο προϋπολογισμό.
 
Προκειμένου να υπάρξει αυτή η αύξηση, κυβερνητικοί αξιωματούχοι λένε ότι θα υπάρξει μείωση στα κονδύλια για την υπηρεσία προστασίας περιβάλλοντος.


Μέρκελ: Υποχρέωσή μας να αυξήσουμε τις αμυντικές δαπάνες

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως η Γερμανία θα πρέπει να εκπληρώσει τη δέσμευσή της έναντι του ΝΑΤΟ, δηλαδή να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της, σε ποσοστό 2% επί του γερμανικού ΑΕΠ.



Αυξήθηκαν οι αμυντικές δαπάνες των ευρωπαίων συμμάχων στο ΝΑΤΟ

Οι ευρωπαίοι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και ο Καναδάς αύξησαν πέρυσι τις αμυντικές δαπάνες τους κατά 3,8%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 10 δισ. δολάρια περισσότερα απ' ό,τι το 2015, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ καθώς η συμμαχία προσπαθεί να βάλει τέλος σε χρόνια περικοπών.



Καμμένος: Αντιφατικές απαιτήσεις μεταξύ ΝΑΤΟ και θεσμών για τις αμυντικές δαπάνες

Στις περικοπές των δαπανών άμυνας που προβλέπονται στο πλαίσιο του μνημονίου, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη χθεσινή συνεδρίαση της πρώτης ημέρας Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.