Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ΑΜΚΑ



«Χαράτσι» 20€ στο νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» σε όλους όσοι έχουν μη ενεργό ΑΜΚΑ

Την οργή των ασθενών και των κατοίκων της Ρόδου προκάλεσε το «χαράτσι» των 20€ που επέβαλε το γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» σε όλους όσοι έχουν μη ενεργό ΑΜΚΑ.



Σύλληψη μελών κυκλώματος πλαστογραφίας

Με την κατηγορία της συμμετοχής σε κύκλωμα πλαστογραφίας συνελήφθησαν τρεις άνδρες από την αστυνομία. Έκλεβαν ΑΦΜ και έβγαζαν παράνομα ΑΜΚΑ.

 



Με ΑΜΚΑ το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς

Το πράσινο φως στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου φαίνεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ότι έδωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στον ΟΑΣΑ, τουλάχιστον υπό όρους.



ΟΑΣΑ: Χωρίς το ΑΜΚΑ το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Χωρίς τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης θα υιοθετηθεί όπως όλα δείχνουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο, προκειμένου ο ΟΑΣΑ να ξεπεράσει τον σκόπελο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.



Χωρίς τον ΑΜΚΑ η λίστα χειρουργείου στα νοσοκομεία

Για τη σειρά κατάταξής του στη λίστα χειρουργείου ο ασθενής θα ενημερώνεται από έναν αριθμό, που θα του δίνει το νοσοκομείο, θα είναι μοναδικός και δεν θα προέρχεται από τον ΑΜΚΑ, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα είναι σε καμία περίπτωση δυνατός ο προσδιορισμός της ταυτότητας του ασθενή.



Γιατρός συνταγογραφούσε με κλεμμένα ΑΜΚΑ στην Αλεξανδρούπολη

Πεταμένα σε έναν κάδο απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν 157 κουτιά με φάρμακα από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας και αυτό οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος με τη συμμετοχή μιας γιατρού και ενός φαρμακοποιού, οι οποίοι εκτελούσαν «μαϊμού» συνταγές και εισέπρατταν χρήματα από τα ταμεία ασφάλισης!